keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Vielä on joulunaika, vielä saa katsella jouluisia koristeita, ennenkuin ne piilotetaan kaapin takimmaiseen nurkkaan odottamaan uutta joulua.
On myös kuluneen vuoden yhteenvedon aika. Mitä tuli tehtyä. Keräilin jo eilen listaani ihan vain kerratakseni vuoden kulkua. Tein tukkimiehen kirjaa, monta pölkkyä sain laittaa paperiini. Olen suorastaan mykistynyt saadusta laskelmasta, mutta se kertoo myös siitä,että olen parantunut, piristynyt ja jaksanut ahertaa.
Vaikka pääsin aloittamaan työni vasta vuoden loppupuolella, en ole siltikään istunut kotona murehtimassa omaa surkeuttani. Olen huhkinut murheitani moniin töihini suurella ilolla ja tarmolla. Hyvä käsityöt!
Listaan tähän kirjoittelun lomaan ensin neuleitani.
Sain eilen valmiiksi kaksi pipoa, yhteensä niitä valmistui 10 + 2 hattua.
Neulottu pipa on Tychus kääntöreunalla. Lankana Novitan Kantri.
Itsekkään en muistaisi kaikkia valmistuneita töitäni, mutta tämä "kuvapäiväkirja" on mukava tapa laittaa asioita muistiin.
Toinen eilen valmistuneista on nuoremman pojan virkattu lippis. Lankana Gjestalin Nagano, 100 g. Virkkasin langan kaksinkertaisena, 5 mm koukulla.
Pojalla on ollut toiveena saada lippapipa ja kokeilin osaanko tehdä sellaisen. Jätin lipan kohdalta kerroksia virkkaamatta ja lopuksi virkkasin pienen lipan otsan kohdalle jääneeseen koloon. Vielä pari kierrosta ks koko pipan ympäri ja lanka loppui siihen.

Neulepaitoja tein 6 kpl + saman määrän kesäpaitoja. Lasten neuletakkeja valmistui 5 kpl, samoin aikuisten kokoja. Yksi isotöisimpiä neuleita oli Mambo -langasta neulomani viitta. Minusta tuntuu, että meillä alkaa olla neuletakkien ja -paitojen kiintiö kohta täynnä. Tai kaappeja pitää alkaa tyhjentämään vanhemman neuleen puolelta pois.

Tuo edellisen päivityksen Revontuli huivi oli 10. neulomani. Olin unohtanut ainakin kolme pois laskuistani ennen tarkistusta. Ah, tykkään mallista edelleen. Tänään laitan taas yhden alulle.
Näiden 10 huivin lisäksi neuloin yhden Minna Canht -huivin, sekä 3 pitkää huivia.

Tätä oli vaikea uskoa, mutta olen neulonut 24 paria villasukkia, sekä yhdet tossut. En
edes tykkää neuloa niitä! Malliltaan helppoja perussukkia, ei mitään krumeluureja. Hiukan pitsiä ja palmikoita.
Lapasia, ohuita ja paksuja neuloin 13 pr, sekä rannekkeet. Tällä kauniilla mallilla, Kainuun kukkalapanen, teen kyllä vielä itsellenikin yhden parin, sitten joskus.
Lisäksi pieniä neulomuksia ja virkkuita tein kassien saralla, 5 kpl.
Neulottuja / virkattuja pehmoja tein 3 kpl.

Isoin ilonaiheeni oli aloittaa kesällä iso neulepeittoni. Jaksoin käännellä ja väännellä painavaa työtä ja sain kun sainkin työni valmiiksi reilussa kuukaudessa. Punainen peittoni sai valtavasti huomiota osakseen, kiitos siitä teille kaikille!
Sain Novitan Neulomon yhdeltä naiselta tämä Ilun suunnitteleman tunnuksen, jonka poimin nyt ensimmäisen kerran blogiini. Kiitos!Tämä peitto, sekä monituiset virkkuuni palkitsi minut monien muiden naisten kanssa juhlimaan 80 -vuotta täyttävää Novitaa.

Virkkuukoukkni on heilunut myös vuoden aikana. Tein 3 isoa pöytäenkeliä, kaikki lahjoiksi.
Pitsiliinoja, joista nuo enkelit tein en laske nyt näihin. Erikokoisia liinoja valmistin 7 kpl, pitsiä koristeeksi 2 kpl, virkattu välitilanverho Huopasesta, pannulappuja innostuin virkkaamaan 15 kpl, joista lähetin ison osan patalapputalkoisiin.

Virkattuja koreja valmistui 3, tyynyjä 2 + yksi neulottu tyyny. Pääsiäiseksi innostuin virkkaamaan / askartelemaan paljon koristeita ja jouluksi tein kierrätyskoristeita käsirenkaista.

Paljon muutakin on tullut valmiiksi. Olen maalannut posliinia jonkin verran, kaivanut savesta erilaisia keramiikkanappeja ja kippoja, tehnyt iki -ihanat mosaiikkiruukut, helmiä nypertänyt koruiksi ja koristeiksi, askarrellut koristeita, nimilappusia ja tyttären kanssa uudistettiin leikkimökki. Tiffanytöitä sain valmiiksi 5.

Ompeluksillani en kehuskele, mutta sain sentään jotain Singerilläni survottua kasaan. Paras näistä töistä lienee pojalle valmistunut asu vapuksi, Mangaa.
Tai sitten tämä toinen neulepeittoni, isotöinen kasata, pitkäaikainen projektini, jonka vain väkisin survoin valmiiksi.
Lampunvarjostimiakin uudistin viiteen erilaiseen kehikkoon.

Paljon on valmistunut, olen niin innoissani kaikista valmistuneista, mitkä ei jääneet lojumaan keskeneräisinä nurkkiin. Yhden mustan neulepaidan luulin tarvitsevani, neuloin kaikki kappaleetkin, mutta kasaamattahan tuo on. Jos sen joskus tarvitsen, on paitakin pian valmiina.

Kulutettujen lankojen määrää en laske yhteen, en myöskään ostettujen. Onhan niitä aika kasat, molempia.

Toivotan sinulle oikein hyvää uutta vuotta 2009!

18 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Erittäin hyvää uutta vuotta 2009!

Sini kirjoitti...

Uhhuh! Sä oot ollu tavattoman ahkera. Toi neulepeitto on kyllä ehkä ihaninta mitä kukaan on tehny tänä vuonna.

Ihanaa tulevaa vuotta.

Nimetön kirjoitti...

Huhuhuh, kyllä tässä taas hengästyi kun luki tekemisiäsi. Mutta melkein joka päivähän tämä blogi päivittyy ja esillä on valmistunut työ. Hyvää vuodenvaihdetta ja lankaisaa uutta vuotta sekä työtä, siis sitä oikeata työtä:)

Nimetön kirjoitti...

Hui,hui sun neulomusten ja käsitöiden määrää! Kuule enhän mä ite laita yhtään rakettia! Veijo yleensä ja aina mä niitä reketteja pelkään,ettei tulisi mitään vahinkoa.Pieni palleroiseni on kuumeessa,eilen tuli ja nyt äitinsä on hänen kanssa lääkärissä. Heille mennään illaksi sen isomman pojan palleron synttäreille! Oikein leppoista ja rentouttavan ihanaa vuoden vaihdetta sinne.

Kati kirjoitti...

Mieletön määrä valmistuneita käsitöitä. Ei voi kun nostaa hattua ja ihailla ihan reilusti suoritusta! Siinä on ollut terapiasessio jos toinenkin kun on ajatuksia tuulettanut käsillä tekemiseen. Toivon todella sydämestäni, että tuleva vuosi olisi sinullakin parempi selän suhteen! Oikein hyvää uutta vuotta!

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

AnniKainen kirjoitti...

Hyvää ja onnellista uutta vuotta :)

Malli45 kirjoitti...

Oikein hyvää Uutta Vuotta Sinulle!
Oot ollut oikein ahkera etana!???

Matleena kirjoitti...

Taas sanattomana ihailen kättesi töitä! Että sinä jaksat, ehdit ja ennen muuta OSAAT!

Hyvää ja käsityörikasta vuotta ensi vuonnakin!

Nimetön kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle!

Nimetön kirjoitti...

Aivan mahtavia töitä sulla! Kyllä olet tunnustuksen ansainnut.
Oikein ihanaa ja lankaisaa uutta vuotta 2009!

Nimetön kirjoitti...

En ymmärrä, missä välissä olet nuo kaikki tehnyt! Olet kyllä supernopea ja -taitava. Mutta varmasti mm. noiden kauniiden töiden ansiosta olet kestänyt kipusi. Käsityöt ovat niin terapeuttisia. Varsinkin savityöt. Saa sotkea itsensä ja vaatteensa kunnolla.
Hauskaa vuodenvaihdetta!

Nimetön kirjoitti...

Onnea ja iloa uudelle vuodelle 2009 !
Ihan mykkänä täällä ihailin töitäsi :)Paljon ja todella kaunista ja taitavaa !

Nimetön kirjoitti...

Olet voittanut blogini 1-vuotisarvonnassa toisen sijan. Ollaan yhteyksissä, että voin tiedustella mitä haluaisit palkinnoksi.

Nimetön kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinulle. Viime vuoden kättesi työt olivat tosi lukuisat, niiden valmistumista vuoden varrella on tullut seurattua ahkerasti.

seijap kirjoitti...

Oikein hyvää alkautta vuotta sinulle!

Minä toivun täällä eilisestä oksennustaudista. Kovasti olet saanut valmiiksi vuoden aikan.

Nimetön kirjoitti...

Huomenta ! Sulle olisi haaste blogissani :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille kaikille.