torstai 12. toukokuuta 2011

Vuosien varreltaVuosien varrella on tullut varastoitua paljon helmiä, korunosia, sekä kirjallisuutta, että lehtiä helmitöistä.


Ja tietysti valmiita helmitöitä.


Innostukseni helmitöiden pariin alkoi, kun lähinaapurimme Tiina Karttunen, täällä maalla kaikki ovat lähinaapureita 5 km säteellä, kävi Santosen Riikan helmikurssilla. Tiinan innostus asiaan oli tarttuvaa ja hänen pitämillä tunneilla olen saanut paljon oppia.


Tosin viimeisestä kurssistani on paljon aikaa, mutta helmet kiinnostavat aina. Riikan ja Tiinan kirjoissa on paljon toteuttamisen arvoisia ohjeita, näitä kirjoja on aina vaan selattava.

Oma helmityöpakkini on ollut pitkään koskematon, osa koruista sen sijaan ovat laitettu näytille minun ihanaan uuteen korulippaseeni.
Rompetorilta viikonloppuna ostamani vanerilaatikko on oiva paikka helmitöille, jos ne vaikka tulisivat useammin käyttöön, eikä aina jää laatikoiden pohjille.
Monet erilaiset kaulakorut ja korvakorut olen tehnyt jotain tiettyä tilaisuutta tai asuani varten.
Suuritöisin helmityöni on ollut nuorimaiselle tehty helmitaulu muutama vuosi sitten. Helmet koristavat kotia myös pieninä töinä ympäri vuoden.


Kirppiksiltä olen ostanut joitakin helmiä uudelleen työstämistä varten. Ensimmäisen kuvan vihreän korusetin olen tehnyt Tallinnan torilta ostetuista helminauhoista. Aina kannattaa pitää silmänsä auki ja etsiä erikoisia ja ihanuuksia omiin töihinsä.Tosin kaikki mikä kiiltää, kulkee aina mukanani kotiin. Kuulemma.


Ompelutöistä suurin helmikirjonta oli tyttären vanhojenpäiväpuku, kaikkien osien kanssa. Siinä oli sormepäät höllänä neulan ja langan pujotellessa pieniä siemenhelmiä siistiin järjestykseen.


Korut vain käyttöön ja baanalle....

3 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Sä osaat joka lajia ja saat kaunista aikaan mihin vaan tartut.
Minäpä tästä häippäsen kesäksi saareen! Muutama päivitys vielä tulee blogiini mutta seuraavat vasta sitten joskus kun Joudun tulemaan mantereelle.
Toivotan Sinulle ja perheellesi Oikein Hyvää, Mukavaa ja Aurinkoista kesää.

Nina kirjoitti...

Ihania ovat ja tosi ihana on tuo vanerilaatikko!
Helmiä en ole tainnut koskaan vielä punoa, olen melko huono helmiä pitämään, mutta voihan niitä tosiaan ideoida ihan koristeiksikin.

TeSa kirjoitti...

Bloggerissa ilmenneen häiriön vuoksi tästä kirjoituksesta hävisi kommentoinnit.