keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kooste 2014

 Vuoden aikana tehdyistä kässyistä ei tässä koosteessa mene liiemmin aikaa. Niitä ei nimittäin tullut tehtyä oikeastaan yhtään.
Vuotuinen langankulutus jäi muutenkin olemattomiin, 8.920 kg.
Kesäkuussa ei yhtään talteen merkittyä langankulutusta. Silloin virkkasin suurta peittoa, joka on edelleen kesken.
Kolmeen virkattuun mattoon trikoo- ja ontelokudetta n. 9 kg.
Näin alhaisiin lukuihin en ole jäänyt kertaakaan aiemmin alettuani kirjaamaan muistiin vuotuista langankulutustani. Uusiin lankoihinkaan ei tullut sorruttua muutamaa harkittua työtä lukuun ottamatta.
Päällimmäiseksi jäi kuluneesta vuodesta jatkuva tekeminen. Tekeminen työssä ja kotona. Loppuvuotta kohden olen ollut niin tööt kaikkien tavaroiden siirtämiseen, että olen nostanut käteni pystyyn ja sanon, että en jaksa enempää.
Kotona tehdyt pintarempat alkoivat vuosi sitten joulun välipäivinä kahden huoneen muutoksella. Nuorimmainen sai mieluisensa tilan ja tyhjäksi jäänyt huone minun mieltymykseni mukaisen värityksen.
 Sitten alkoikin seuraavan projektin suunnittelu. Pääsisäänkäynnin vessa vaati ehdottomasti uudet pinnat ja kalusteet.
Jokaisessa proggiksessa olen päässyt toteuttaman itseäni.
 Kun mietin kuluneen vuoden onnistuneinta käsityötäni, nousee yksi työ yli muiden. Peilinkehys mosaiikkitekniikalla, jonka valmistuttua ja paikalleen asennuksen jälkeen olisin vain ollut vessassa.
Kun vessa oli saatu siivottua, alkoi pöly kerääntymään talon toisessa päädyssä heti miästen jäätyä kesälomille.
Lähes kahdeksan viikkoa ja paikat olivat taas kunnossa. Sillä välin poikkesimme pihan perällä pesulla.
Kun pesutilat, kodinhoitohuone ja sauna olivat valmiina, oltiin jo syksyssä.
Mieli halasi tehdä vielä muutosta vaatehuoneisiin, joista poistettiin huoneita erottava väliseinä. Huone on valmistunut käyttövalmiiksi, mutta tavarat hakevat vielä paikkaansa.
Jotain piti sitten vielä paikatakin, kun pesuhuoneen katto piti vaihtaa kahden kuukauden käytön jälkeen.
Suunnitelmissa oli tälle vuodelle vielä tehdä yksi pintaremppa, mutta miähen katkennut varvas ei antanut siihen mahdollisuutta.
 Kaiken tämän touhuamisen aikana tein töitä viiden eri työnantajan palveluksessa lyhyillä työsopimuksilla. Miäs teki omalla tahollaan välillä nuorimman kanssa, joka oli töissä oman talvi- ja kesälomansa, sekä pitkäksi venyneen työharjoittelujakson ajan.
 Taakse jäävästä vuodesta jää päällimäiseksi mieleeni tyttären kihlajaiset, sekä ihana vauvauutinen! Tyttö tulossa.
Touhukkain hetki kesällä vietettiin, kun ilmoitin pihamme valtakunnalliseen Avoimet Puutarhapäivään. Paljon kivoja vieraita ja mukavia juttelutuokioita.
 Ehdimme kaiken edellä kerrotun ja kiakkoilun kanssa reissaamaan kotimaassa kaikki kaksi kertaa, yhden yön poissaoloilla. Automatkoilla olen lähinnä nukkunut =) ja nukkunut.
Jäätyäni työttömäksi loppuvuodesta kausiluontoisen työnkuvani vuoksi, olin suunnitellut tyhjentäväni digiboksin tallenteita ja neulovani antaumuksella. Kun en saanut vauhtiani pysähtymään, niin ensimmäisellä viikolla siivosin vaatekaappini ja vein kiertoon neljä kassillista ja yhden säkillisen käypää vaatetta. Huh!
Seuraavaksi otin sen ainoa suunnitelman totetukseen, josta niin monasti olen puhunut. Valokuvien liimaamisen.
Kolmatta viikkoa pakersin kuvien kanssa. Lajittelin kuvia viiteen eri kansioon ja liimailin osan jo kansioihinkin. Kuten olette huomanneet vuosien aikana, kuvaaminen on yksi lempiharrastuksistani. Läheskään kaikki kuvani eivät ole paperikuviksi asti tehty, mutta useimmat tapahtumat haluan tallentaa muistojen kirjoihin.
Vielä on paljon laittamatta, mutta nyt on jo suurin osa kuvista sentään lajiteltuina kukin omaan pussiinsa liimaamista varten.
Valokuvasessio katkesi vasemman olan yli hypänneeseen joulukortteiluun =)
Harrastamaan en ehtinyt tänäkään vuonna kuin bloggaamista ja kirjoittamista. Sekä vähäiseltään kässyjä. Josko ottaisin ensi vuonna tavoitteekseni jonkin mukavan harrastuksen josta kumpuaisi iloa ja energiaa. 
Parhaimpana vuonna, kun en ollut vielä itseäni loukannut, olin neljässä eri kädentaitoryhmässä; helmityöt, lasityöt, tilkkutyöt, posliininmaalaus. Kerran viikossa kävin joogassa ja kaksi kertaa viikossa harrastin rivitanssia. Tein silloin tehtaalla töitä viisivuorossa, miäs ja kolme lasta omissa töissään, kouluissaan ja harrastuksissaan.
 Olihan vuosi! Kiitos miähen tuen ja lasten avun, olemme selvinneet tästäkin vuodesta.
On aika kiittää sinua matkastasi kanssani tänäkin vuonna. Toivottaa hyvää ja rauhallista uutta vuotta 2015, sekä positiivisia ajatuksia jokaiseen päivääsi.

18 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Sinulla on kyllä ollut tosi hengästyttävä vuosi ihan näin lukemallakin. Nuo tyttären elämän suuret asiat ovat kyllä varmasti ihan niitä parhaita. Voi, kun minäkin ehtisin valokuvien kimppuun. Ehkä kun saan tallenteista omat juttuni pois, aikaa voi tulla jo muullekin.
Oikein hyvää uutta vuotta 2015!

paivis kirjoitti...

Hyvää ja tuottoisaa vuotta 2015 sinulle ja läheisillesi.

Omppumato kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa alkavaa vuotta sinulle.

Pirena kirjoitti...

Kylläpä oikein hengästytti kun sain luettua loppuun päivityksesi.
Oikein mukavaa vuodenvaihdetta ja alkavaa uutta vuotta.

KristiinaS kirjoitti...

Kiitos hyvästä vuosikatsauksesta. Toivon sulle oikein hyvää ja antoisaa tätä uutta vuotta 2015. Töitä sopivasti niin että ehdit levätä ja harrastaa, ja hoitaa puutarhaa ja nauttia kasvihuoneesta ja kaffeista huvimajassa.

*VEKKI* kirjoitti...

Hienoja olet tehnyt. Ja hyvää uutta vuotta ja paljon uusia ideoita.

Irma kirjoitti...

Kyllä on vuoteesi mahtunut monenlaista:) Huh-huh. Kivasti kerrottu vuosimuistelma:)

Oikein hyvää ja sopivasti touhukasta uutta vuotta!

satunNainen Paula kirjoitti...

Vai ihan olemattomat 8,9 kg!!?? :oD
On teillä ollut vauhti päällä! Piti käydä kurkkimassa nuo kaikki linkit ja vielä omin silmin vielä todentaa, että ihan hirvittävästi olette jaksaneet rempata! Kivaa ja persoonallista jälkeä!
Ensi vuonna sitten vähän rauhallisemmin? Vauvannuttuja ja pinnasängynröyhelöitä, lasitöitä ja laiskottelua sopivassa suhteessa, kukkia ja köllöttelyä, nukkekotia ja neuletöitä. :o)
Iloista ja onnentäyteistä alkanutta uutta vuotta 2015!

Nina kirjoitti...

Paljon on ollut tapahtumia v 2014 teillä ja ahkera sekä aikaansaava pariskunta kertakaikkiaan.
Puutarhanne on upea.

Hieno postaus!

Kaikkea hyvää ja onnekasta tähän uuteen vuoteen teille!

Hepsi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

Kukkaiselämää kirjoitti...

Huh. Kuulostaa toimeliaalta vuodelta! Remppa on raskasta, mutta lopputulos yleensä ihana! Avoimet puutarhat on kiva kokemus. Mietinnän alla on osallistuako tulevana kesänä muistaakseni 28.6. Mukavaa alkanutta vuotta, Terhi!

Sirkka kirjoitti...

Huh jatkan minäkin huomattuani Sadun aloituksen, sillä minusta ensi alkuun tuo lankamääräkin on valtaisa. Ja monta kiloa kaikenlaista muuta ihanuutta olet olette aikaansaaneet ja minä se taas olen lähinnä olla möllöttänyt ja pikku askelin rakkaani vierellä kulkien luontoa ihaillut.

Onnea ja kauniita ajatuksia tähän uuteen alkaneeseen vuoteen, halauksin.

Neili kirjoitti...

Valokuvani odottavat seuraavana käsittelyä.
Hyvää uutta vuotta sinulle.

intsu kirjoitti...

Sä olet todella tehnyt ja ehtinyt tosi paljon! Ai jaa,että lankojen kulutusko vain on kässyjä! eikö rempat ja lasityöt,kuvien liimailut ja monet muut jutut ole? Koneko ne tekee? Juu,kone nimeltä Terhi:) Oikein Onnekasta tätä uutta alkanutta vuotta koko porukalle!

iso gnu kirjoitti...

Paljon on tapahtunut ja ehditty vuoden aikana. Mulla on nuo valpkuvta joskus listalla...

Oikein ihanaa alkanutta vuotta!

TeSa kirjoitti...

Kiitokseni teille kaikille näistä sanoista.

Zelda kirjoitti...

Huikean paljon oletkin ennättänyt viime vuonna tehdä ja olihan tuo vauvauutinen niin ihana asia:) Onnea kovasti tulevalle mummille ja uutta uljasta vuotta kohden.