sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Täälhän me käytiin!

Leineperin ruukkikylässä, josta historian kirjoittaminen on aloitettu jo vuonna 1630. Wikipediasta kopsattua tietoa.
  Leineperi sijaitsee Länsi - Suomen läänissä, Satakunnan maakunnassa, entisen Kullaan kunnan alueella, noin 20 kilometriä itään Porin kaupungista ja Suomen länsirannikosta. Kylä sijaitsee peltoaukeiden keskellä, ja sen läpi virtaa Kullaanjoki, tai kylän kohdalla Leineperinjoki. Kullaan kunta, jossa Leineperi sijaitsi, liitettiin osaksi Ulvilan kaupunkia vuonna 2005.
 Olen jo vuosia haaveillut pääseväni Leineperiin joulumarkkinoille, mutta kiakko on vetänyt pidemmän tikun. 
Yritän aina olla rehellinen ja kenenkään mieltä pahoittamatta, kun teen päivityksen, mutta nyt olen kyllä pahasti pettynyt itse tapahtumaan. Puitteet on upeat, paikka vailla vertaansa. 
Myynnissä olevat tuotteet olivat suurremmalta osin jälleenmyyntituotteita. Olin lähtenyt liikkeelle ajatuksella, upea miljöö, markkinat ja jotain uutta ja erilaista ostoskassiin ja iloisin mielin takaisin.
Toinen mikä sai takahampaani narskumaan oli hinnoittelu. Oman kädentyön arvostaminen. Jos voit ostaa villasukkaparin 12 €, niin onhan se ostajalle hyvä, mutta mitä siitä jää tekijälleen? Ei yhtään mitään!
Lopetan pahanmielen paahtamisen, etten tule sanoneeksi mitään peruuttamatonta.
 Veden voimassa on jotain hyvin kiehtovaa, mukaansa tempaavaa ja taianomaista.
 Samoin alpakoissa. Voi miten lutusia. Humisevan Harjun ihanuuksia.

 Leineperin valoilmiö, aurinko, joka paistoi vain kuvaushetken ja heti sen jälkeen taivas harmaantui vesi- ja räntäsateeseen.
 Mihin tarvitaan näin monta ovea? Onko niiden takana jokaisen oma vessa? Mitä, jos kiireessä eksyy väärän oven taakse?
 Ruukkikylässä on paljon pieniä toiminnallisia mökkejä, joissa on seesteinen ja rauhallinen tunnelma. Tänään ajoittain jopa tiivis tunnelma.
 Ai mitäkö ostin? Sepän pajalta kynttilänjalkaparin ihan tarpeeseen.

1 kommentti:

*VEKKI* kirjoitti...

Voi että miten hieno paikka. Nuo alpakat on kyllä parhaita, söpösiä.