keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Kasvarin suojassa

 Kesäkukkien määrä lisääntyy lisääntymistään. On ihana suunnitella uusia erilaisia kukkasekoituksia ja penkoa astioita kätköistään. Ihan kaikki ruukut eivät koskaan täyty, mutta vuorovuosina isoimmat ruukut näyttävät uusilta ja erilaisilta. 
Kaikki ovat lähteneet hyvin kasvuun, kasvari antaa hyvän suojan ja karaisee lämpimän kasvatushuoneen jälkeen.
Värimieltymykseni istutuksissa on pysynyt hyvin samanlaisena useamman vuoden. Sinistä en halua, eikä keltaisellekaan ole liiemmin tilausta.
Keijunmekko on hyvässä kasvussa. Pitkät versot mahdollistavat kasvuston noston torson runkoon.
 Kurkun ja kurpitsan alut ovat vielä juurtumassa omissa pienissä ruukuissaan. Siirtelen ne omiin istutusastioihinsa himppasen myöhemmin. Kylvin vielä kesäkurpitsaa sekä keltaista, että vihreää. Spaghettikurpitsantaimen ostin Salon reissulta.
Tukevaan sinkkiastiaan laitoin kolme verenpisaraa. Taustalla ruusuliisoja, joiden kukintaa voisin vain ihailla pitkin päivää.
 Olkikukka on helppohoitoinen, jos sitä ei heti liota märäksi. No ei se kuivanakaan tarvitse olla, mutta siltä väliltä kun saisi kastelun onnistumaan.
 Pinkki pyörä on tuotu päivänvaloon ja sai kasteensa rankkasateissa. Pölyt huuhtoutuivat nopeasti, mutta tuulessa kaikki kuivuu. Pyörän tarakka on lastattu parvekemansikantaimilla. Tarpeeksi multaa koriin ja taimissa raakileet. Satoa odotellessa.
Ohjaustankoon sijoitetussa korissa on vaaleanpunaista viuhkakukkaa.
 Kasvarilla kasvaa tomaatti. Näissäkin on jo ensimmäiset raakileet. Olen ostanut osan kasvatusruukuista tänä keväänä, osalle taimista otin käyttöön muoviämpärit. Kierrätetään ja käytetään nämä loppuun, vaikka en tykkää muoviastioista laisinkaan.
 Tomaateissa on nyt valinnanvaraa. Osa on amppelilaatua, osa rungollista kirsikkaa. Yksi on chocolate cherry, toinen punainen. Joku taisi olla keltainen. Nimilaput voisin vielä lisäillä, mutta kunhan kasvavat ja tuottavat, ei niiden laaduilla ole niin väliä.
 Ostin kirpparilta keväällä suuren kukka-astian, jossa on kahva. Tämä istutus on tarkoitus saada  vesikaivon päälle, kunhan kaikki osat on kohdillaan. Apila ja tumma diana, ah miten sointuisa väripari. 
Kun laittaa kädet multaan, on tunne, että tätä olen odottanut pimeän talven ajan,
 

7 kommenttia:

Onneli Winter kirjoitti...

Meillä oli viimevuonna tuo chocolate cherry ja tuotti hyvin tomaattia, oli kiva värilisä salaateissa. Ihanaa kun saa kasvit vihdoin uloskin ja villiintymään kesästä :)

TeSa kirjoitti...

Uusia lajikkeita on kiva ottaa kokeiluun. Toiset menee jatkoon ja osasta jää vain kokeilu. Tänä kesänä ollaan kokeilunhaluisia.

Intsu kirjoitti...

Voi että tuota sinun loputonta uurastusta kasvien parissa. Niinpä sinulla onkin aina upea piha. Mä tykkään kyllä sinisestä väristä,mutta en niinkään kukissa. On silti joissain vähän sinistä. Keltainen ei ole myöskään se lempiväri,mutta en kammoa sitä enää niin paljon kuin aikaisemmin. Vähän kävin puutarhassa puuhastelemassa. On kuuma! Ja Meinaan lähteä Seinäjoelle suurmarkkinoile,kun siellä on myyjiä 32 eri maasta ja paljon puolalaisia käsitöitä ja käsitöitä myös balttian masita. Tiedä sitten ,jos jotain uusia ideoita saisin. Sen jälkeen menen vielä Seinäjoen Tikkuajiin.Tyttäreni sanoi,että sinulta oli tullut viesti ja lupasi näyttää sen mulle,kun nähdään. Mun oma puhelin on täysin rikki,ihan pimeenä,eikä uutta ole saatu vielä asennetuksi,kun vaihdoin liittymääkin.

Liisa kirjoitti...

Upea kasvari...huokaus syvään:))
Hyvää kesää sinulle TeSa!

Sartsa kirjoitti...

Toi pyöräkin on tosi ihana!
Mikäs virka noilla nurinpäin olevilla pikkuruukuilla tuola juurella on, vai näenkö väärin?

Saija kirjoitti...

Kerrassaan hurmaava tuo fillari. Kaunista kukkaloistoa!

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos kaikille.

Pikkuruukut ovat muistina mitä missäkin ruukussa kasvaa. Piti kirjoitella tomskuille nimilaput, mutta ei nää mun tomskut opi lukemaan =)