tiistai 18. elokuuta 2020

Elokuun illat pimenee

Se on täällä taas! Ihanan hämyiset illat, jolloin valot syttyvät ja ilma on vielä lempeän lämmin. Elokuussa kaikki on vielä niin vehreää. Pelloilla alkaa käymään kuhina, kun koneet puivat viljaa. Ilma on sakeanaan pölyä ja puhdasta tuoksua.
Syksy on myös uuden alku. Mitä jos tänä syksynä aloittaisit uuden harrastuksen joko omatoimisesti tai ryhmässä?
Keväällä, kun korona sulki yhteiset tilat, saimme iltaohaajina tehtäväksemme kertoa omasta työstämme / kurssista Tampereen Seudun Työväenopiston omaan blogiin. Minun kirjoittaman kurssiesittelyn voitte lukea täältä.
Opistoiden netti-ilmottautuminen on jo alkanut aika monella paikkakunnalla. Kurssitarjonta on monipuolista ja aikatauluista löytynee jokaiselle jotain. Itseäni kiinnostaa keramiikka.
Piha vaatii vielä pitkään huomiota. Nämä kuvat on tontin eteläpuolelta, huvimajan läheltä.
 Nyt olen enemmänkin tsuippaillut kastelukannu kädessä, vaikka rikkakasvit ovat onnistuneesti löytäneet jokin pienen pienen kolon, josta nostaa nokkansa.
Illan hämäryys saa pihan tuntumaan turvalliselta, vaikka viime viikolla juurikin joku oli kuvannut aika lähellä ilveksen hämärän aikaan. Ei ne ny meille eksy!
Tästä kesästä jää hyvä mieli, kun niin moni asia ja kohde valmistui. Olimme alkukesästä erittäin energisiä, kesällä hiukan lipsahdettiin ja syksyä kohden...no se on vasta alkamassa. On kiva, ettei ihan hirveästi tarvi panostaa työpäivän päätteeksi, vaan voi vain nauttia.
Joihinkin kukkamaihin on pakko upottaa lapio ja kaivaa osa juurakoista pois antamaan tarvittavaa väljyyttä kasvulle.
Huvimajan diana ja vaaleanpunainen viuhkakukka.
Taustalla vilja tulentuu. Pellon väri vaihtelee vuorokauden eri aikoina, kun valo lankeaa viljan pintaan.
Pergolan valolyhty heijastaa valoa kauniisti. Olen hiukan katsellut lisää näitä aurikokennovaloja pihan eri kohteisiin.
Vesialtaan päälle kaartuva kärhötuki valoineen on ollut paikoillaan kohta koko vuoden.


6 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Minä tykkään kovasti tästä syksyn läheisyydestä. Kivoja nuo sinun valosikin. Ja muuten meinaan aloittaa uuden harrastuksen,makrameen. En ole koskaan tehnyt ja ilmoittauduin kansalaisopiston kurssille. Se on vasta lokakuussa,joten riippuu varmaan koronatilanteesta.

KristiinaS kirjoitti...

No just niin, nyt on teidän aika nauttia pihasta ja sen eteen tehdystä työstä. Eihän ilves ihmisen päälle käy ja liikkuukin yleensä vain yöaikaan, turha sitä on arastella. Hämy on kyllä kivaa mutta niin nopsaan muuttuu pilkkopimeäksi.

Saija kirjoitti...

Vähän jännittä toteutuuko syksyn kurssit. Peruutus olisi harmi, kun kevätkin meni jo plörinäksi.
Täytyypä taas kaivaa lyhdyt esiin!

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Huolestuneena seuraamme koronalukujen kasvua, mutta nyt on aika nauttia ulkoilusta.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat elokuun sametti-illat ja kuu ovat aivan huipuinta ikinä. Kivaa laittaa lyhtyjä takapihalle puutarhaan ja ihailla valoja

TeSa kirjoitti...

Viimeaikojen illat ovat kyllä olleet melkoista hellekesää.