sunnuntai 23. elokuuta 2020

Lisää valoa

Lauantaina sadealue pyyhälsi yli niin, että vesi vai roiskui. Samainen pyyhällys kävi viikolla, kun olin juurikin saanut siistittyä ja karsittua terassin kukat. Silloin vettä tuli ihan vaakatasossa, kukkaruukut putoilivat alustoiltaan ja kaikkialla oli järjetön sotku! Ukkonen hajotti naapurista telkun ja toisessa pistokkeesta löi valkean. Meiltä hajosi vain hehkulamppu käytössä olleesta valaisimesta, mutta mikä kilahdus. Jokaisessa taloudessa oli säikähdetty perusteellisesti.
Poimin muutaman leikon kukkaniityltä. Vielä on paljon kukkivia ja osa vielä tuloillaan. Valoisat päivät ilahduttaa, mutta pikkaisen on ollut pakko miettiä pimeneviä iltoja ja viipyileviä aamuja. Aamuliikenteessä on täytynyt virittää pitkät päälle, että näkee eteensä.
Kävimme loppuviikosta tutustumassa Street Food Fiestaan Tampereen Hämeenpuistossa, jolloin poikkesin ihanaan sisustuskauppaan. Tykästyin pitsiseen metallirasiaan, josta sain heti idean valonauhoista sen uumenissa. Eteisen kapea tila sai oman huomiovalonsa. Ei täydy aina sytyttää kattovaloa.
 Vähitellen pitää lisätä valosarjoja ja ajastimilla syttyviä ulkovaloja.
Kurkin iltamyöhällä myös leikkimökin sisälle, jonne virittelimme vaarin kanssa valonauhan kesällä. Täälläkin oli ihanan hämyistä.


2 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Valot alkaa jo näkyä, kun aamut ja illat alkaa hämärtää. Töissä huomaa pimenevyyden hyvin, kun on samat kellonajat vertauskohtana.

TeSa kirjoitti...

Äkkiä se pimeys peittää tienoot, mutta kevättä kohti mennään 😄