perjantai 14. elokuuta 2020

Niittykukkia

Teimme alkukesästä kokeilun, jonka tuloksia olemme odottaneet koko kesän. Kukkaniityt ovat saaneet suuren suosion ja paikkakuntamme puuhanaisen, Katariina Pylsyn, innoittamana hyödynsimme n. 100 neliön alan luhdin takaa omaa kokeiluamme varten. 
Pylsyn kukkaketo hurmasi ohikulkijat, jotka ihastelivat, poimivat ja kuvasivat kedon kasvustoa. Tänä vuonna Hämeenkyrön läpi ajavat voivat nähdä kolmostieltä oman kuntamme kukkapellon, jota aion myös käydä katsomassa ihan läheltä.
Meillä kukkamaan paikka valiokoitui tähän kohtaan siksi, että navetanpohjan ympäriltä on kaivettu vieläkin kiviä pois ja maata on mullattu. Ruohonleikkuri löytää aina vaan pintaan nousevat kivet ja se tärinä ja pauke hajottaa konetta. 
Olen tehnyt tämän päivityspohjan jo alkukesästä, jolloin arovuokot kukkivat. Nämä voivat kukkia toistamiseen vielä syksyllä.
Kultakuoriainen
Sarvikuonokas
Meidän kukkaketoon kylvettiin Bauhausista ostamani sekoitus, joka on juurikin tälle pinta-alalle mitoitettu. Sen itävyys oli varmasti jo heikentynyt yhden kasvukauden odottelussa, joten ostettiin lisäksi veriapilan ja aitohunajakukan siementä. Miäs nakkeli talvelta jääneet loput auringonkukansiemenet samaan kylvöön. Ennen kuin selkänsä käänsi, oli viimeksi mainitut syöty!
Alkukesän kuivuudessa kylvöstä piti kastella. Savimaa on armoton.
Vähitellen kesän aikana viherrys lisääntyi. Kieltämättä tuolla on paljon rikkakasveja, joita peltopohjassa on muutoinkin.
Veriapilaa
Pillikettä
Harso- ja ruiskukkaa
Aitohunajakukkaa

Unikkoa
Ei meiltä kukat lopu ihan ensimmäisenä!


8 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas kaunis tuommoinen kukkaketo. Mistä löysit siemenet. Haluaisin kokeilla ensi kesänä ihan vain kasvulaatikkoon tehdä pienen kukkakedon.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Enkuli. Suuri siemenlaatikko oli Bauhausin valikoimasta ja pienemmät siemenpussit Prismasta.

Irma kirjoitti...

Hienolta näyttää:) Unikkokin siellä pilkistää, lempikukkani!

KristiinaS kirjoitti...

Ihana! Tämä on ihan parasta kesänäkymää!

Onneli Winter kirjoitti...

Ihana kukkameri <3 Viihtyy pörriäiset ja perhoset...ja ihmiset ;)

TeSa kirjoitti...

Ihanasti ilahdutti myös teidät! Kiitos kaikille.

Saija kirjoitti...

Ihana niitty! Niin haluaisin laittaa niittykukkia mökille mutta viimeksi kun yritin kasvattaa, niistä ei tullut yhtäkään. Keväällä uusi yritys...

TeSa kirjoitti...

Harmi. Muistan joskus aiemman kokeilun epäonnistuneen. Syksyllä on yleensä tarpeeksi kosteutta, jos vielä on intoa yrittää.