perjantai 28. elokuuta 2020

Takaisin pirtille

Kesällä on aika paljolti lusmuiltu pihalla, jos vain ilmat ovat olleet suotuisat. Sisällä ei ole liiemmin tehty mitään ja se alkoi näkymään. Toki, jos vain kastelee ja ihailee kukkia, ei näe ihan joka nurkkaan.
Kiinanruusu intoutui kukkimaan tänä kesänä useamman kerran. Nuppukäärö on kaunis ja sen aukeamista on kiva seurata. Edellistä nuppua mielenkiintoisempi oli tämä viimeksi auennut versio. Jo nuppuvaihe antoi pientä vihiä, ettei kaikki terälehdet ole keltaisia. Rumpujen pärinää ja herkeämätöntä seurantaa.
Jotain kaunista ja erilaista oli odotettavissa.
Odotuksen hetket on palkittu ja kasteluvälit pidetty melkein kondiksessa. Kahden terälehden puolikkaat olivat erilaiset. Ei kuitenkaan niin erilainen kukinto, kuin vuosi sitten. On hienoa, että kasvatus palkitaan kukinnalla.
Nyt kun tämäkin kukkanen on muisto vain, lisään vähän multaa ruukkuun. Mihin lie pinta taas vajonnut. Ehdin kesän aikana vaihtamaan tai lisäämään useammalle viherkasville mullan. Toki en tee sitä vuosittain, vain tarvittaessa.
Pidemmän aikaa on taas tehnyt mieli rymsteerata pirtillä. Tietäis vaan mistä aloittaa. Keittiöremppaa ei aloiteta, yritin kyllä ehotella. Ei. Ei. Ja ei! Vasta ensi vuonna mietitään seuraavan kerran. Suunnitelmiin asti päästiin, mutta.
Nettiselaamista ei ole kielletty, onneksi =) Kun kirpparikierrokset ovat vähentyneet oleellisesti, netti tarjoaa mahdollisuuden kivojen asioiden pongaamiseen. Lähialueelta bongaaminen kuuluu päivittäiseen ohjelmaan, mutta todella harvoin on mitään mikä kiinnostaa. Mutta nyt kiinnostuin tuolista, joka oli myynnissä lähellä ja hintakin sopiva. Miäs kävi tekemässä noudon Pentikin puutuolista, jonka pinta on ihana rustiikkinen. Tuoli on melkoisen painava ja siinä on hyvä istua. Yritin etsiä tietoa milloin tätä on ollut myynnissä, mutta en löytänyt mistään mitään.
Tämä on kiva lisä viereisen keinutuolin ja rottinkituolien kanssa.
Taustalla häämöttää AmandaB malliston vihertävä pyöreä metallikoriste, jonka ostin Kajaanista kesälomareissulta.
Arvioin sen sopivan juurikin tälle seinälle, johonka paistaa ilta-aurinko. Jokainen pyöreä osa on tehty käsityönä. Kokeilin laittaa tämän ylösalaisin, mutta minua miellytti tämä suunta enemmän.
Samoja pyöreitä muotoja on vadissani.
Kuten valaisimien hehkuissakin. Vähitellen siirrymme sisätiloihin ja siirrämme kesäkalusteet varastoihin.
Sytytän kynttilään valon ja nautin. Valon hehkua sinunkin päivääsi,

3 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Minullakin on kiinan ruusu ja joka kesä se kukkii,mutta kukat eivät ole kaksivärisiä. ne ovat sanoisinko pinkkejä. Kivan näköinen tuo pyöreämuotoinen koristejuttu.

Sartsa kirjoitti...

En oo ikinä nähny kaksväristä kiinanruusua!
Oisko syytä lopettaa nyt se lusmuilu ;D En tiiä onko eri merkitys eri murteissa. Täälä se ainakin tarkottaa toimintaa, jossa pakoillaan töitä. Teiän kesätouhut ei oikein vastaa kuvausta.

TeSa kirjoitti...

Meillä on lusmuiltu pirttipalveluksesta, mutta nyt viikonlopun talkoiden jälkeen, kun kaikki olivat lähteneet siivosimme kunnolla koko kodin.