tiistai 20. lokakuuta 2020

Kolmas kerta!

Minulla on ollut pitkään haave, jonka olen halunnut toteuttaa. Sellainen, joka ei vaadi liikaa, mutta tuottaa minulle itselleni paljon iloa! Nimittäin kasvarin jatkuva käyttö. Miksi tyytyä vain kesäkauteen, kun rakennus on hyödynnettävissä ympäri vuoden? Kun saan ensinnä kukkaset ulos, pääsen syötävien pariin ja lopuksi tämä.

Kasvihuone on pihan parhaalla paikalla. Sen lähelle pääsee helposti, kun tiepohja on tehty ihan viereen. Kasvariin on panostettu paljon ja mikä parasta, se on lähes kokonaan tehty kierrättämällä. Vain kattomateriaali ostettiin uutena. Kesäkaudella huoneen käyttöaste on 100. Siellä käydään päivittäin monta kertaa, mutta kuumuuden vuoksi siellä ei juurikaan viipyillä. Teen vain välttämättömän ja huolehdin, että kaikki on ok.

Syyslomaviikolla yöt alkoivat viilenemään niin paljon, että laitoimme auton lämppärin ajastimella aamun kylmimpiä tunteja lämmittämään. Yö toisensa perään jatkoi kylmenemistään ja päätin, että nyt se on loppu! Kannoimme kaiken kasvuston kompostiin. Talvetettavat kukkaset vietiin kellariin ja työhuoneelle. Siivosimme pöytien ja lattioiden pinnat, eikä mennyt kauaa, kun huoneessa oli ihan eri tunnelma.
Ostin ensimmäisen jouluruusun. Hain sammalta ja reunustin ruukun päällisen. Imuroin, siirsin, siivosin ja kannoin. Olin jo pitkään odottanut hetkeä, että pääsen laittamaan kaiken paikoilleen. Kasvarista vietiin lähes kaikki kasvuun tarvittava pois silmistä.
Tilalle tuotiin kaksi pöytäryhmää ja paljon syksyistä tunnelmaa. Joka välissä, kun  kaivuutyömaa antoi myöten, kävin tekemässä lisää. Istuin, kuvasin, siirtelin ja taas takaisin.
Sytyttelin kynttilöitä, siirtelin kynttiläastioita turvallisemmille paikoille. Kuljin molemmista ovista ja vein pois epäoleelliset. Vielä jäi vaiheeseen, mutta saan siitä hyvän glögituvan!
Tämä kavukausi on ollut vuosikausiin ihan paras! Olemme saaneet satoa sen kypsymisestä asti kiloittain ja se on ollut todella maukasta. Keräsimme loput tomaatit pois vihreinä ja toin ne sisälle kypsymään. Suurin poimittu tomaatti painoi 0,491 kg.


7 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Sulla on tuo kasvari kyllä ihana. Aina vain parempi,jos sitä voi talvellakin käyttää,mutta joudatko sä yhtään sellä istuksella. Aina kun saat yhden suunnitelman valmiiksi,niin sulla on jo kymmeniä seuraavia ideoita=)

TeSa kirjoitti...

Kiitos ❤
Nythän täällä voikin istua, kun ei hiki pakota ottanahkaa. Eilenkin kävin pitkän työpäivän päätteeksi, kun tulimme myöhään kotiin.

Liisa kirjoitti...

Kaunis!
Noin Kasvihuone pitää minunkin mielestä olla,ympäri vuoden käytössä,
Upean työn teitte!!

glögimuki käteen ja aurinkoisella päivällä istahtamaan..vähän hengähtämään...

(minä ajattelin tänä kesänä ensimmäisen kerran.että hävitän nuo kiinteät multalaarit,peitän kaiken paksulla valkoisella kankaalla,valoja olen haaveillut ym..Kiitos!!tuhannesti....tästä minäkin sain ponnahduksen monikäyttöiseen kasvariin..vaikka minulla vain muoviloota,mutta olen onnellinen ,kun edes tuo.minun kasvari heppanen ,ovikin kapea ..mutta aina sinne jotain voi viedä,,,,sivuttain;)

Oikein tunnelmallista viikkoa!,Sinulle TeSa 🧡🤍💜

Sartsa kirjoitti...

Ihan jo ajatuksena ihastuttava, että kasvaria vois käyttää muulloinkin, kun teillä on niin upeakin tuo vielä. Saako sinne mitään sellasta hehkulämmitintä tms.?

TeSa kirjoitti...

Kasvarilla on kiva käydä vaikka äkkiseltään, siellä ei jatkuva harmaus haittaa. Jos täällä viettää aikaa pidempään, voi harkita lämmitintä. Nyt on hyvä näin.
Ihanaa viikonloppua teille kaikille.

Saija kirjoitti...

Kasvarinne on kuin sisustuslehdestä. Voin kuvitella sen pimeänä iltana tuikuilla koristeltuna :)

TeSa kirjoitti...

Voi kiitos ❤