maanantai 5. lokakuuta 2020

Virkatut joulukoristeet

Jos nyt aloittaa, on valmista jouluksi. Joulun odotus on ihanaa aikaa. Myönnän jo monasti miettineeni, että miten se joulu taloon asettuu tänä vuonna. Vaikka syksy on ollut kesäisen lämmin, ollaan jo hyvässä vaiheessa lokakuun puolella. Tästä ei ole kuin heitto, kun olemme joulussa ja sitten käännytään kevään puolelle. Nyt on hyvä aika kaivaa ohuet ja kimmeltävät langat esille. Putsata virkkauskoukku ja ottaa hyvä asento. Nyt joulutellaan!

Tähän Rita Stångin Virkatut joulukoristeet kirjaan on valittu 50 kaunista tähteä, palloa ja muita erilaisia kolmiulotteisia virkkaustöitä. Stång kertoo rakastavansa kaikkea kaunista ja hurahtaneen virkkaukseen. Siksipä joulukuusikin koristautuu omin virkkauksin. Kirja on tarkoitettu jo perustekniikat osaaville. On hyvä osata lukea ohje, sekä tulkita kuva.

Pallojen muoto saadaan pingottamalla valmis virkkaus styrox-pallon päälle. Tärkkäämisestä, viimeistelystä ja ompelemisesta on ohjeistus. Kuten materiaaleista, langoista, neuloista ja helmistä.
 
 
 Tässä ohjekirjassa on kerrottu myös järeämpienkin koneiden tarpeellisuudesta, kun tehdään viimeistelyjä varten erilaisia muotoja. 
Virkkaustermit kannattaa opetella, helpottaa muuten kummasti kuvion lukua, kun osaa perussilmukat. Tosin nämä ovat niitä tyypillisimpiä silmukoita, kun muutenkin virkkaa.
Tekniikoista on oma lukunsa, myös kuvallisena. Valmiiden töiden säilyttämiseen ja varastointiin on omat niksinsä.
 
 
Ihastuttavat pallot, tähdet ja muut ohjeet on kuvattu selkeästi. Moni virkkaa ilman ohjetta, kuvasta seuraten. Värillistä kuvallista ohjetta on selkeä ja helppo seurata. 

Nämä ja monet muuta ohjeet on niin kauniita, että on valinnanvaikeutta mistä aloittaisi.


Kauniit kuvat inspiroivat miettimään miten omani toteuttaisin. Omien lankojen kiiltävyysaste on maltillisempi. Ohuemmista langoista työ näyttäisi ihan erilaiselta.
Erilaisilla tähdillä, miksei palloillakin saa kivan lisän lahjapaketin koristeeksi. Useammasta tähdestä voisi alkaa suunnittelemaan joulukortteja.
Kannon päällä olevat pallot näyttivät ensinnä oljesta punotuilta, mutta ovat virkattuja.
Ihanaa luovuutta. Monta eri ohjetta ja kaikkien variointi luo lukuisia uusia koristeita.
Kirjan ihastuttavat kuvat on ottanut Ilona Pietiläinen. Kaunista, niin kaunista.


4 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Kiitos esittelystä varmasti ihania ohjeita. Minä en ole vielä uskaltanut siirtyä syksyn hommista joulun ajatteluun mutta piristi kyllä kummasti tämän kirjan katselu.
Nopeasti se aika kuluu kuten totesit.

Intsu kirjoitti...

Kyllä ihastuttava kirja. Aina sitä tekee mieli uuttakin jouluksi. Entisiä koristeita on niin paljon,että pitäis ossa viedä kirpparille,niin vois tehdä uusia ihan tekemisen ilosta.

KristiinaS kirjoitti...

Tästä huomaa syksyn tulleen kun esittelet kirjoja:) Kaikenlaisia kirjaesittelyjä on kiva lukea, voi sitten laittaa kirjastoon varauksen jos tuntuu tarpeelliselta.

TeSa kirjoitti...

Uudet kirjat inspiroivat. Niistä tulee aina mieleen, että jossakin aiemmin ilmestyneessä on jokin juttu mitä voisi myös käyttää.
Vien joka vuosi vanhoja ja itseä mielyttämättömiä koristeita pois. Lahjoitan, annan tai laitan kirppislaatikkoon otettavaksi.