keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Kortit

Tein kaksosten konfirmaatiojuhlaan molemmille kortit. Päätin, että jotain itsetehtyä pitää olla. Olen hyvin varustanut kortteilukaapin, joten ei huolta materiaalin suhteen. Olin käynyt rajoitusten purkamisen jälkeen Nannan Paperi& Helmi-kaupassa heti, kun ovet avautuivat, ettei mikään uusi juttu pääse livahtaa ohitseni huomaamatta. Käynti oli hätävarjelun liiottelua, koska edellisestä kortteilustani oli kulunut aikaa tasan tehotyttöjen syntymäpäivien verran. Kulutuksen määrän voi laskea miniminimini-luokkaan. Onhan se kuitenkin kiva päästä katsomaan mitä kaikkea uutta ja kaunista on tarjolla.
Pyrin miettimään materiaalin sopimaan moneen eri tarkoitukseen. Pastelliset värit miellyttävät edelleen omaa silmääni ja sillä lähdin liikkeelle näissäkin korteissa. Keräilin työpöydälle monenlaiset materiaalit joista saatoin valita kokonaisuuden.
Ensimmäisenä iltana sain aikaiseksi vain kaamean sekasotkun! Lopulta päädyin siivoaman vaatekaappini. Miten se liittyy kortteiluun?! Enpä tiedä, ehkä vetkutteluna. Toisena iltana olin jo kiinnostuneempi asiasta ja valmista alkoi hahmottumaan.
Tein molempia kortteja samanaikaisesti. Värimaailma sitoo kortit yhteen, samoin ristit korttien nurkissa. Vielä en ottanut liimavälineitä esille, vaan päädyin vain kuvaamaan materiaalin. Halusin olla täysin varma valinnastani.

Päivää ennen juhlia otin aimo harppauksen ja siirsin materiaalit korttipohjan viereen ja yksitellen palautin ne paikoilleen teipillä, kohoteipillä ja liimalla.
Sen verran taas innostuin näiden korttien jälkeen, että en sulkenut lipastoni laatikoita, vaan jatkan kortteilua heti hyvän tilaisuuden tullessa. Eipä olisi pahitteeksikaan, jos olisi joskus jokunen kortti valmiinakin.

Molempien korttiin laitoin haaraniitillä biljetin kiinni ja sinne alle kirjoitin kortin saajan nimen. Sisäsivun täydensin kohotaskupainanteella ja kirjoitin netistä löytämäni runonpätkän.

Kuuntele aina sydämesi ääntä,

minkä oikeaksi havaitset, se tee.

Minkä vääräksi tiedät, se jätä.

Tahtoisin toivoa sinulle jotakin oikein hyvää, 

enkelin siipien havinaa ja iloa, onnea syvää.


3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kauniit kortit askartelit!
Ihana saada ja säilyttää muistoina
Mukavaa loppuviikkoa!🧡💐

Liisan kotona kirjoitti...

Kyllä on upeat kortit. Sinunkin käsissäsi mikä tahansa muuttuu upeaksi teokseksi <3 Mukavaa viikonloppua <3

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Minulla on itsellänikin säilössä omat rippikorttini.