keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Lasia

Kävin yhdellä viikolla joka ikisenä vapaailtana työhuoneellani lähinnä siivoamassa. Viime vuosina meidän kodin pintaremppa on kaltoin kohdellut juurikin työhuonettani, jonne on kannettu kaikki pois silmistä. Täällä olen tehnyt lajittelua ja siirtänyt eri materiaalit kierrätykseen, roskiin, uudelleen käytettäviin ja odottaviin. Vuoden ovat kuluneet, kesät tulleet ja menneet. Tekstiilit ja materiaali siirtyy, kun tämä huone on kaiken säilytyspaikkana. Kaikelle pitää olla oma paikka.

Otin lasisilppulaatikkoni esille ja keräsin ystävän uudelleen käytettäväksi kaiken mistä en itse pysty tekemään. Yli 20 vuoden harrastus- ja työtoiminnan jälkeen lasia oli paljon, mutta loppujen lopuksi yllättävän vähän. 

Imuri huristeli miljuunan kärpäsenraatoa sisuksiinsa. Jo pelkästään kärpästen poistaminen siistii tilaa. Jostain syystä kaikki pakenevat työhuoneen rakenteisiin ja huoneeseen talvehtimaan. Ikkunan edusta täyttyi talvisäilytykseen tuoduista viherkasveista. Kukista pitäisi karsia lehtiä ja varsia jollain käyntikerralla.


Ukkonen on tappanut huoneen ilmalämpöpumpun. Harmi. Minulle jäi hyvä draivi päälle, mutta en saa pelkällä uuninlämmöllä tilaa lämpiämään iltaisin niin nopeasti, että olisin viipyillyt toisen viikon kylmässä huoneessa nyppimässä lasia. Nyt odotellaan 3-4 vk, että paikallinen huoltofirma kävisi toteamassa pumpun rikkoontumisen ja asia etenee vakuutukseen.

 Siivouksen yhteydessä jäin kuitenkin aina hetkeksi tekemään jotain pientä sulatusuuniin. Keräsin kirkkaan lasin päälle pienen pieniä palasia, jotka sulivat uudeksi lasinpalaksi. Keräsin sävyittäin tai tunteen mukaan uuden lasipinnan.

 Kun lasiveitset, ylin kuva, työkalut, lasit ja muut materiaalit on järjestyksessä tilassa työskentely on mukavaa. Lasin kauniit sävyt ja monet mahdollisuudet tuovat iloa moniin hetkiin. 

Yhdessä iltakurssitilassani on todettu huono sisäilma ja tämän takia yksi työtila on poistettu käytöstä.  Ikävä kyllä, sulatusuuni on juurikin tässä huoneessa ja tästä syystä meneillään olevalta kurssilta on jäänyt sulatukset tekemättä kuluneen kuun osalta. Samaisesta syystä tammikuussa alkavaksi suunniteltu taiteen perusopetuksen lanka- ja lasikurssini on siirretty vuodella eteenpäin. Tällaisia hankaluuksia ja ikävyyksiä iltatöissä, jos päivätöissäkin on ollut.8 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Kauniita lasijuttuja ja toivottavasti saatte pumpun kuntoon. Pitää ajatella nyt positiivisesti että onneksi on joku paikka mihin on tavaroita laittaa. 🤗😁
Meillä mökillä on myös erittäin paljon tavaraa toistaiseksi säilössä ja hyvä näin. Uudenpuolen rakennus kun valmistuu kokonaan niin joitakin säilössä olevaa tavaraa saa pois. Meillä on myös paljon ikkunoita säilössä tulevaa kasvihuonetta varten ( vanhanpuolen ikkunat kun vaihdettiin nämä vanhat säilytettiin)
Pari ulko-ovea on säilytyksessä ne menevät tallituvan ja puuvajan oviksi jossain vaiheessa. Jne.... onhan näitä.

Liisan kotona kirjoitti...

Oi että on upeita lasijuttuja <3 Tiedän tunteen, kun pitäisi siivota askarteluhuonetta. Joskus tuntuu, että kaapit on niin täynnä, ettei enempää mahdu. Mukavaa marraskuuta <3

Sartsa kirjoitti...

Voi kun miäkii voisin saada kässähuonetta siistimmäksi pelkällä imurin heilautuksella, mutta kun niitä kärpäsiäkin on siellä niin vähän ;D Täytyis ottaa vähän järeämmät laitteet käyttöön, kuten puskutraktori ;D No ei vaineskaan. On se kyllä ihanaa, kun tavarat on järjestettynä, niin tekeminenkin saa ihan uutta boostia.
Tossa neliönmallisessa sulatuksessa näkyy lumiukon pää.
Ompas mälsää, että jonkun rakenneongelman takia, jolle ei ite voi mitään, peruuntuu jo sovittuja kursseja.

Liisa kirjoitti...

Askartelu/omahuoneeni järjestely jatkuu,,,,
Kauniita lasitöitä!.🧡
Toivottavasti vakuutus asiat sujuvat sujuvasti ,eivätkä kangertele....erikoisiin pykäliin ,Saat ASkarteluhuoneesi käytöön!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Siis vau mitä ihanaa ja kauneutta ja upeita värejä!
Mukavaa viikkoa sinulle.

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille. Miäs onnistui nappaamaan kiinni yhden huoltomiähe, eikä se enempää tarvinnutkaan, kun saatiin kones taas toimimaan.

Saija kirjoitti...

Tykkään niin näistä värikkäistä laseista, hieno materiaali.

TeSa kirjoitti...

Itse pidän eniten tässä työssä värien valinnasta.