tiistai 24. marraskuuta 2020

Menee pieleen

 Palataan taaksepäin viime lauantaiaamuun, kun taivas purppuroi kaikissa kauniissa väreissä. Hetki oli nopeasti ohitse, mutta ennätin poukkoilemaan ovelta toiselle kamerani kanssa ja tallentamaan tämän ainutlaatuisen ja kauniin hetken. Lumi valkaisi maiseman, joka sitten suli pois päivällä alkaneen kaatosateen myötä.

 Jopa valkoinen ovikranssi muuttui aamuauringossa vaaleanpunaiseksi.

 Kaidelaatikon valkoiset kanervatkin punersi. Monen monta kaunista kuvapäivitystä näkyi päivän aikana eri medioissa, Suomen luonnon monimuotoisuus tuli nähdyksi.

 Yöpaita päällä, pienessä aamupakkasessa sai ahdistuksen kiljahduksia hiukan enemmän, kuin riemunkiljahduksia. Kyllä rapsakka pakkanen voittaa mennen tullen nämä sateiset päivät ja pimeyden. Muutaman päivän vesisateet sai veden nousemaan pellon päälle ja niin korkealle, etten ole aiemmin nähnyt.

Ostin ensimmäisen amarylliksen, nyt leikkona. Erikoisen kaunis väritys herätti kiinnostukseni. Leikkokukka on kestävä ja helppo, ei kaatuile, eikä vaadi tukikeppiä.

Olen päässyt katsomaan jouluisten kauppojen koristetarjontaa. Tietyt kaupat kuuluvat joulun alla vuodesta toiseen luottokauppoihini, mutta nyt olen hieman pettynyt  ja löytänyt jo uudet ihastuksen kohteet. Kyse ei ole kyllästymisestä, vaan mahdollisuudesta peruspalloja enemmän. Koska joulu on minulle suuri juhla, haluan laittaa ja askarrella erilaisia tunnelmia.

Askartelumateriaalista voisin mainita tuon aiemman ovikranssin, jota voin pitää talven ajan ulko-ovessa. Halusin sen olevan valkoinen, että edes jossain olisi talventuntua.

Kävimme katsomassa tämän vuoden toisen teatteriesityksen, Peter Pan menee pieleen. Osui kyllä messevästi nauruhermoon, niin oli kaikki hölmöilyt samassa paketissa. Suuri peukku esitykselle.

Emme ole tietoisesti hakeutuneet korona-aikana näihin menoihin, vaan emme halunneet vaihtaa sovittua esitysaikaa ensi keväälle, emmekä vaihtaneet lippujamme lahjakorttiin. Olimme ostaneet molempiin näytöksiin lippumme jo keväällä, kun lumi oli vielä maassa.

Hallistus on taas ohjeistanut kokoontumiset ja pian taitaa mennä loputkin riennot taas sulkuun. Harmi, niin harmi, että tällaista tapahtuu. Hetken näytti hyvältä, mutta näillä mennään ja pyritään olemaan kuuliaisia kansalaisia. 


Teatteriesityksen jälkeen ajoimme ohi Tallipihan ja siellä näytti olevan seesteinen meno. Pysähdyimme aistimaan vanhan miljöön tunnelmaa siitä huolimatta, että vettä vihmoi ja tuuli oli viedä jakauksen ihan väärään suuntaan. Monta kutsuvaa myyntipaikkaa, mutta houkuttavin on kyllä Suklaapuoti. Joka muuten löytyy nyt myös Kauppahallista.

Arvoin sunnuntaina Hyvän mielen villasukat lapsille-kirjan, jonka voitti Tytti. Kiitos teille kaikille kiinnostuneille ja onnea voittajalle. Odotan viestiäsi osoitteineen, tekeilla.taas ät gmail.com, että voin lähettää kirjan sinulle. 

p.s kuukausi jouluaattoon....jei!



9 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Niin,muuta joululahjaa :emme tarvis..kun joulupukki veis pois,,mokoman "koronan"
Tietekin hyvin suoja varustettuna,maskit ,hanskat ,suojapuku!😷🎅🤶🧡
Oikein mukavaa joulun valmisteluja Sinulle TeSa!❄❄❄❄❄⛄🤗..
jk.tiedän että kaikkea ihanaa laitat taas kotiisi,oikean joulu -kaupungin;)

Intsu kirjoitti...

Kauniita kuvia. Taivas näyttäytyi tuolloin meilläkin hyvin kauniina. Aivan ihastuttava tuo havukoriste,missä on lintuja.

Nila kirjoitti...

Kaunis oli täälläkin maisemat hetken. Kyllä olen samaa mieltä että pikkupakkanen ja lumi olisi jotain sellaista herkkua mitä tuskin saamme ainakaan yhdessä täällä nauttia.
Kaunis oli minunkin mielestäni kranssi missä oli lintuja.
Minä olen jo vuosia ostanut amarylliksiä leikkona niissä on juurikin ne hyvät ominaisuudet mitä kerroit. Ihana on omasi.

KristiinaS kirjoitti...

Shishillähän on muutakin kuin peruspalloja;) kiiltoa ja kimallusta niin että harakallekin kelpaisi jos sisään löytäisi (Ratinassa).
Olen aamu-uninen niin tuollainen kaunis vaaleanpunaisuus meni sivu silmien, jos sitä täällä olikaan.
Rajoitukset tiukkenee ja menot väheee, vesijumppakin loppuu taas kerran.

Liisan kotona kirjoitti...

Ihailin myös lauantaina tuota taivasta, mutta en pääsyt kuvaamaan kameralla. Tuo lintukranssi on aivan ihana. Mukavaa loppuviikkoa <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

On kyllä ollutkin ihana valo. Täällä Itä-Suomessakin korona leviää jo vauhdilla Joensuussa. En ole jouluostoksilla uskaltanut tänä vuonna käydä.

Sartsa kirjoitti...

Joulufiilistelyyn ei oikeastaan loppupeleissä vaikuta säät sun muut. Täällä on ihan mustaa ja märkää ja silti on jouluinen olo. Jouluradio on soinut autossani jo ainakin 3 viikkoa.

Saija kirjoitti...

Kaunista on kyllä ollut. Ihanat nuo linnut, näin niitä jossain kaupassa mutta jostain syystä en ostanut...vieläköhän mahtaisi olla saatavilla!

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikille. Kuvaamani lintuköynnös on Shishillä Ratinassa, josta voi vielä hyvällä onnella löytää kauniita lintuja.