maanantai 9. marraskuuta 2020

Marraskuu

Täytyy oikein nipistää itseään, kun katsoo kuluvan kuun ilmalämpötilaa. Voiko tosiaan olla yli 10' päivälämpö? Yötkin ovat olleet alkukuusta niin lämpimiä, että otin kevyemmän syystakin uudestaan käyttööni. Viikonloppuna taivaan pumpulipilvet olivat kuin keväällä. Tiirailin kameran kanssa kohti taivasta ja ihmettelin. Voi näitä sääilmiöitä.
Siitä huolimatta olen alkanut penkomaan jouluisia sisustusesineitä. Ja niitähän riittää. Isänpäivä on ollut jo vuosien ajan se viikonloppu, kun en pysty pitämään näppejäni irti koristelaatikoista. Kynttilöitä poltan, kun olemme kotona. Joskus sytytän kynttilän työhuoneella työskennellessäni.
Kävin katsomassa miltä Stockamannin joulu näyttää. Ihastuin lasisiin pieniin lintuihin.
Ostan maltillisesti. Nyt nämä kolme kirkasta lintua koristavat peikonpähkinänoksia keittiön työtasolla.
Kesän terassilla ulkoilleen orkideat ovat aloittaneet kukintansa. Osa on vielä nupuillaan. Kiva saada nämä uudelleen kukkaan. En ole liiemmin ostanut lisää viherkasvejakaan, kun ikkunanpesut ovat jääneet pitkälle syksyyn. Päätin, etten pese lasiakaan ennen kuin kärpäset lakkaavat lentämästä. No ei ne mihinkään ole lopettaneet. Jatkuvasti kyttäävät oven takana, jos joku päästäisi ne pirtille. Olen minä jo tavoitteeni loppupäässä, vain kahden huoneen ikkunat on vielä pesemättä.
Kulunutta vuotta on synkistänyt tämä epidemia, joka on vaikuttanut työelämään monessa taloudessa. Omalla työpaikalla on käyty kahdesti yt-neuvottelut, joista jälkimmäisen neuvottelun jälkeen viime viikolla jälleen muutama sai tilit. Tietoisuus, että olemme kaikki samalla viivalla, eli irtisanomisuhan alla, on pitänyt jokaisen meistä varpahillaan. Eipä ole paljon naurattanut. Onnekseni olemme molemmat saaneet pitää työmme, samoin olen voinut jatkaa iltatöitä.Tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti.

Kävimme pyhäinpäivänä ensimmäisen kerran tänä vuonna teatterissa. Ah ja voi, mikä kulttuurinnälkä minulla olikaan, kun muistaa kuinka monta näytöstä käymme keskimäärin katsomassa pitkin vuotta. Katsojista pidettiin hyvää huolta. Olin saanut ajoissa sähköpostiini hyvät ja selkeät ohjeet minkälainen käytänne teatterissa on. Näitä ohjeita noudattamalla ja seuraamalla aulatyöntekijöiden ohjeistusta tunsimme, että meistä välitetään. 

 Kävimme Tampereen Teatterissa katsomassa Agatha Cristien Eikä yksikään pelastunut-näytöksen. Hyvät roolitukset, jäyhä enkkulainen meno. Tykkäsin!

Aplodien aikana saa kuvata, nämä ylivaloittuneet eivät nyt oikein hyvältä näytä, mutta hetki oli ja meni. 

Hampparini ei ole poltettu, vaan oli oikein muheva ja maukas. Nälkä meni menojaan ja vihreä mössökin maistui hyvältä. Miähellä oli vinkeät siniset sipulit. Nämä annokset tarjoiltiin American Dinerissä. Harmi, kun en huomannut kysyä, kuka oli tehnyt heidän stailauksensa.


Ei kommentteja: