perjantai 20. elokuuta 2021

Lempivillasukkia

 Onko se taas villasukkasyksy? No on se! Niina Laitisen 4.kirja on koottu lempivillasukista, jonka teema on rakkaus. 

Kirjassa on 12 mallia, joista jokaisesta on tehty kaksi eri versiota, isompaan ja pienempään jalkaan. Sukkia on neulottu rakkaudella, palmikoin, pitsein ja kuvioitu kirjoneuleella. 

Pidän tästä, että kirjassa on selkeä osio käytetyistä langoista ja käytetyt kuviomerkit on helposti nähtävissä. Neulevinkit on hyvä lukaista aina ennen työhön ryhtymistä. 

Teiquilaa, Mysteriet, Mestaripiirros, nyt on jo korvamato, Lupaan olla. Jokaisella parilla on oma tarinansa. Niin on näilläkin sukkapareilla. Ne on kaikki selkeästi kuvioitu ja mattapintainen ohjesivu, joka ei heijasta.

Ohjeissa on paljon haastetta, ei ihan tv-työ, mutta jokainen silmukka vaivanarvoinen. Rakkaus toiseen, luontoon, ystävään ja elämään, Niina Laitisen luovuus on jälleen nähtävissä kirjan sivuilla. 

Nocturne, Hetken maailma on tässä, Saanko luvan-ilman muuta, Lemmenjoet. Ihanasti erilaiset, josta voi valita oman parinsa neulekoppaansa.

Kuuleeko yö? Vesi veden alla, Sinuun minä jään, Uralin pihlajat. Niin monta kaunista hetkeä ja vielä ehtii vaikka joulupakettiin yhden parin neuloa. 




2 kommenttia:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Aivan ihana kirja. Juuri sain valmiiksi kirjan Nocturne-sukat, joka lienee yksi helpoimmista kirjan malleista. Kaunis on myös mukana kulkeva rakkaustarina.
Pidin myös ideasta julkaista sekä naisten että miesten versiot samasta mallista. En esimerkiksi niin välitä polvisukista, niin voi valita miesten mallin vaikka sukka on naiselle.

TeSa kirjoitti...

Kirja on kyllä monipuolinen, haastaviakin malleja.