sunnuntai 22. elokuuta 2021

Viherseinä

 Istun selin seinääpäin ja kuuntelen, kun kello lyö. On aamu. Vielä on valoisaa ja toivon sen vielä jatkuvan, vaikka tunnen syksyn läheisyyden. Katse pyyhkäisee yli keittiön, kaikki on uutta.  Ainakin uutta meille. Jonkinlaisen sinunkaupan olemme jo tehneet ja sananen vaihdettu keskenämme. Olet hyvä! Vieno hymy nousee kasvoille, on aamu.

Selkäni takana vihertää. Siellä vihertää, vaikka sataisi lunta. Halusin ikuisen kesän ja sen sain. Haluan sisustaa kodin, jossa viihdymme ja josta saa pienillä muutoksilla erilaisen. Tuon kimpun kukkia pöydälle ilman juhlantynkää. Nautin pienistä asioita, santsikupillien teetä ja kässylehti. Toisella kuppi kahvia ja netinselailu. Ei tarvi puhua mitään, ollaan vaan.

Keittiön yksi seinä ja vastapäisen kodinhoitohuoneen ovenkarmit on maalattu vihreäksi. Minun lempiväri jo lapsuudesta. Tässä on käytetty sävyä TVT H451, puolihimmeä Jokeri.

Vihreä edustaa tasapainoa, rauhaa, kasvua, kevättä, tuoreutta, terveyttä, hedelmällisyyttä ja luontoa. Se on toivon, levollisuuden ja kärsivällisyyden väri, mutta saatetaan nähdä myös sairauden, kateuden ja vihan värinä. Vihreän koetaan lisäävän keskittymiskykyä ja luovuutta.
Tälle seinälle halusin maalin, jotta voin lisätä siihen kuvat. Halusin myös kaapin, jossa näkyy kauniit astiat. Kaapin etsintä olikin pitkä ja visainen tie. Lopulta se löytyi Porista tori.fi kautta, josta miäs kävi sen ostamassa.
Pesin kaapin, lasihyllyt, astiat ja järjestelin. Kaikki on käyttöastioita ja niitä meillä riittää. Kahden hengen talous, jossa on enimmillään koolla 11 henkilöä. 
Seinälle on laitettu kuvat omista lapsista. Vaihdoin kuviin mustat ruåttalaiset kehykset kellastuneiden tilalle. Opetustaulu, perhoset, oli lähtökohta jolle varasin parhaan paikan. Viimeksi sen ollessa tällä seinällä, se peitti reikien jälkiä.
Vihreä valaisin on lomamatkan ostos Sarustiikasta.
Lasityö opiskeluajoilta on samaa värimaailmaa muiden esineiden kanssa.
Peili, K-rauta.

4 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Ah, niin kaunista ja voin kuvitella,miten ihanaa on remontin jälkeen vaan olla ja nauttia näkymästä. Tuo kasvi/ perhosaihe on kaunis.
Ennen en tykännyt vihreästä, nyttemmin olen oppinut. Tykkään sellaisesta tummemmasta, nk mattavihreästä. meillä on töissä ihan kamalan kirkkaan vihreät työpaidat... ilmankos on niiiiin luova olo aina töissä ;D

TeSa kirjoitti...

Vihreys valloittaa ja virkistää!
Kun kaikki on apikoillaan, voin minäkin olla ja nauttia. Monen vuoden jatkuva tavaroiden siirto on jäämässä taakse.
Kiitos Sartsa!

Saija kirjoitti...

Paljon kaikkea kaunista teidän viherseinällä!!

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos. Runsaus on itseäni, en pysty pitämään näppejäni taskuissani =)