perjantai 13. elokuuta 2021

Pufh!

 Ihana antaa langan valita mitä siitä tulee! Olen jo pitkään kaivannut kylmempien ilmojen pukeutumiseen kauluria, joka on pehmeä, tarpeeksi siisti ja kivanvärinen, että sen voi pujottaa päänsä yli täyttämään tehtävänsä.

Ihastuin käynnillä Titityyssä koeneulottuun pötkylään, josta laskin nopeasti silmukat (134) ja neuloa posotin yhden kerän pufhin. Olen jo pidemmän aikaa ollut kyllästetty näihin valmiiksi raidotettuihin, mutta jokin tässä värissä oli niin päällekäypä, että hyppäsi suoraa kassapöydälle. En kyllä yhtään vastustellut. Kaikki se mitä oli 50 gr kerään laitettu, neuloin. 
Lanka on Schoppel, Edition 3, 1523. 100% villa.
Kesälomalla on ollut aikaa levittäytyä koko kotiin lankoinensa ja penkoa mitä ihmeellisempiä yhden kerän ostoksiaan ja pähkäillä mihin tarkoitukseen mikäkin kerä on mahdettu aikoinaan ostaa. 
Yksi näistä yhden kerän ostoista, punainen teeteen Pallas kohtasi viikolla valkoisen Arwettan ja niinpä niistä neuloontui toinen pufh. 
Pallas on 80% villa, 20% pa, Arwetta merinovilla, 20% nylon.
Molempien yhteispaino 0, 115 kg.
Punakirjavassa huivissa kokeilin ensimmäisen kerran, muistaakseni, kirjoneuleresooria, jota on käytetty lomamatkalta osatamassani Kerstin Balken, Villasukkien uudet kaverit-kirjassa, 2020. Olen selannut tätä kirjaa ees ja taas. Ihania muutaman simukan kirjoneuleita, joista olen jo ottanut uuteen työhöni pienen kirjoneulekuvion. Ihanan kepeitä, siroja ja kauniita asusteita. 
Tämä toinenkin kirja on kiva mainita, koska siinä on myös luonnonkauniita ja seesteisiä neuleita. Erika Åbergin Lunnonkauniit kirjoneuleet, 2019,on rustiikkisen kauniita, luonnon omissa väreissään. Molemmat kirjat on nyt kädenulottuvissa kaikein aikaa. 

Osaatko sinä bloggerinkäyttäjä neuvoa minua, kun en saa enää tallennettua tuohon sivupalkkiin käyttämääni langanmäärää. Onko minulta jäänyt jokin muutos huomaamatta, vai onko se vai väliaikainen katkos?


6 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Enpä ihmettele alakuvassa vasemmanpuoleista lankaostosta. Ihanat värit, just ne mistä tykkään ja just tästä yhdistelmästä:)
Ostin äskettäin palakankaan joissa on samoja värejä mutta siinä on myös valkoista. En tiedä mitä siitä teen mutta ehkä se joskus selviää;)

TeSa kirjoitti...

Jos jätät jokun ihanan matkallesi, on sitä turha haikailla perään.
Teit varmasti hyvän ostoksen ja sekin löytää paikkansa kauniissa töissäsi.

Sartsa kirjoitti...

Minulla on tuo langankulutus noiden ulkoasun widgetien kautta ja sen ulkonäkö on hieman muuttunut. Kyllä siellä se kynän kuva edelleen kuitenkin on ja tallenna vieressä ja alhaalla toinen tallenna. Ehkä en tajunnut kysymystä...

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Kivoja kaulureita sait aikaan. Niitä on hyvä olla eri asuihin sopimaan. Hyvä myös jämälankakohteena.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Sartsa avusta, yritän löytää sen ja teen tallennuksen.

Huiveja ei voi koskaan olla liikaa.

OLI AIKA - Titta kirjoitti...

Kiva pötkylä. Nämä ovat huippukäytännöllisiä. Syksy on jo niin lähellä. Minne kesä oikein lirvahti? Meni äkkiä vai saiko helle vaan pään sekaisin ajasta?