sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Kukkatolppa

 Kotikylän kukkapelto kukoistaa jälleen! Jo toistamiseen haimme kimpun viikonlopuksi ja hyvät kukat poimimmekin, kun ensimmäiset jaksoivat kukkia koko viikon. Maljakon vesi oli aika töpäkkä, mutta ison sitomattoman kimpun uudelleen asetteluun en alkanut, vaan lisäsin vain vettä joka päivä. Näissä kukissa ei käyskentele öttiäisiä, joten saavat ilahduttaa keittiössä.

Sain nuorimman noutamaan nettilöytöni. Olen pitkään etsinyt kukkatolppaa, joka miellyttää silmää, on uudelleen maaalattavissa ja hinta miellyttää. 
Miäs hipaisi tolpan pinnan puhtaaksi ja minä pääsin maalaamaan. Olen käyttänyt tässä työssä kalkkimaalia, jotka on jääneet joulukyläaskarteluistani. Jeanne d'arc Living Vintage Paint maalit on riitoisia ja paljon eri sävyjä, joita voi vielä sekoitella toisen sävyn kanssa. Kaavin purkkien pohjia ja pohjamaalasin työn. 
Työhuoneella on hyvä työskennellä, kun on tilaa ja se on niin väliä jos vähän sotkee. 
Maalasin kukkatolpan kahteen kertaan, yltä, alta ja välistä, niin ei pilkota alkuperäinen väri mistään kuvakulmasta. Viimeistellympi. Kympin löydöksi aivan ihana!
Tämä on just passeli peikonlehden nostoon viereiseltä tasolta. En yhtään pistä pahakseni, jos vielä löytäisin kolmannenkin tolpan. Kakkosen näkee tästä. Hetken olin aikeissa maalata tämän uusimman vaaleanpunaiseksi, mutta päädyin valkoiseen useammasta syystä. Tarvin niitä punaisen sävyjä toiseen projektiin, ja loputhan voin käyttää sitten, jos löydän seuraavan tolpan.
Lähestyvä pimeä kausi vaatii taas akropaattisia liikesarjoja, että kaikki kasvit saavat valoa. Viime yö oli kovin kalsea, kun seiskalta aamulla ei ollut kuin asteen verran lämpöä, pimeääkin, mutta päivä on aurinkoinen ja lämpökin palaamassa jälleen.


5 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kiva kukkatolppa. Mullakin on mutta ilman noita koristepinnoja. Poika maalasi.
Kauniita, niin kauniita on tuollaiset sekakimput.

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Kaunis kukkatolppa. Olet taitava maalari.

TeSa kirjoitti...

Kun olen etsiynyt kukkatolppia niitä on löytynyt monta erilaista mallia. Välihyllyinen on tukeva ja kiva lisä vaikka kastelukannulle.
Kiitos teille.

Saija kirjoitti...

Hyvä löytö ja mukavan korkea ja siro

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija. Tolpppa on osoittanut olevansa tarpeellinen, kukka saa hyvin osansa valosta.