keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Pitsisukkien taikaa

 Merja Ojanperän uusimmassa sukkakirjassa on 22 erittäin kaunista ja näyttävää pitsineuleista sukkaparia, jotka on jaoteltu kolmeen eri osioon langan vahvuuden mukaan. Ojanperän ohjeet on kirjoitettu selkeästi ohjekaavioineen helposti tulkittuina. 
Kirjan alkutekstissä tekijä kertoo, että mallit on suhteellisen helppoja ja osa todella nopeatekoisia. Kun katson ensimmäisen sukkaohjeen kaavioita pitää lukea tuo edellä mainittu teksti uudestaan =)
Jatketaan selaamista.

Kirjan sukkamallit näkyy kolmella sivulla. Ne on helposti silmäiltävissä ja kiva, että ne on neulottu värikkäistä langoista. Erottuvat hyvin, kun pitsikuvio ei huku langanväriin.
Minusta on mukavaa, että lankojen vahvuudesta puhuttaessa on annettu kaikki helposti saatavien lankojen nimivaihtoehdot näkyviin. Se helpottaa lankavalintaa, eikä täydy turhautua, jos ei heti muista mikä lanka olisi vaihtoehto ohjeelle. Tai, jos kyseistä lankaa ei enää valmisteta, voi etsiä vaihtoehdon listalta.
Ojanperän aiemmissakin kirjoissa tutut neulevinkit löytyy myös tästä kirjasta. Lyhyesti ja ytimekkäästi muistiinmerkittynä ne on helppo tarkastaa, jos jokin asia ei aukene.
Taikasanat
Näissä sukissa on sekä pitsiä, että palmikkoa. Sukkien ohjeessa tarkkuutta vaativa kaavio on täynnä erilaisia merkkejä. Lopputulos on huikean kaunis!
Raikas keltainen sukkapari, Sydämeni tänne jää, on sydämen muotoinen kuvioketju.
Näetkö nuo pompulat? Yhdestoista päivä-sukat on polvarimittaiset, upeat ja näyttävät juhlasukat. 
Hocus, Pokus sukissa yhdistyy palmikko ja pitsi. Kuvio toistuu vain sukan etupuolella, varsi on takaa sileää neuletta.
Nuppuset-sukissa on nuppuja muistuttava mallikuvio. Palmikkokierteen sisällä kulkee pieni pitsineule ja sukan kärki on joustinta.
Kuin tuhka tuuleen-sukkien langassa on kashmiria. Kierretyillä silmukoilla neulottu pitsineule on näyttävä ja lanka ylellisen pehmeää.
Kultasiipi mallineuleen siiveniskut muuttuvat varren jälkeen toiseksi. Tämäkin sukkaparin kuvio neulotaan kierretyin silmukoin.
Kun katsoit minuun sukkien lanka sisältää jakin villaa. Ohuesta langasta neulottu malli on haastava. Tässä kirjassa on kyllä ohjeita moneen makuun ja taitotasoon.
Abrakadabrassa on myös palmikoita ja pitsiä. Sukkapari on nautittu, ei kun neulottu mangonvärisestä langasta. Todella herkullinen ohje.
Haaveisiin vaipunut sukkapari vei heti sydämeni. Kaunis pitsikuvio, jota voi toistaa eri kokoisissa sukissa. Kirjan sukkaparin langassa on ripaus silkkiä.
Tunnit täynnä sopisi jokaiseen päivään, kun arki väsyttää jalkoja. Nämäkin sukat on palmikoitu pitsien lomaan. Olen ihan myyty näiden ohjeiden selailuun. Omat mielitietyt on valittu!

2 kommenttia:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta.

TeSa kirjoitti...

Tämä on! Itse pidin useammasta ohjeesta.