sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Vaarin tontti

Meillä on ollut rakennuskesä, yhden miähen työmaa. Joskus joku poikkeaa jutulla ja auttamaan. Viikko sitten oli kattotalkoot, jolloin saimme paikalle useamman tekijän.
Konehalli, Hanskin paja, on valmistunut kesän aikana elementti kerrallaan. Vanha traktori on valjastettu nosturiksi ja sillä on saatu elementti pysymään paikoillaan kiinnityksen ajan. 
Vanhan pirtin paikalle on noussut yli 4 metriä korkea rakennus, joka käy hiukan silmääni luhdilta katsellessa. 
Rakennuksen paikka oli suunnitteilla ihan johonkin muualle, miäs suunnitteli, mutta minä ennätin väliin ennen pohjatöitä ja sain, kun sainkin mielipiteeni läpi konehallin paikasi. Tässä kohtaa on jo valmiina tiepohja ja rakennus jää piiloon pihapiiristä.
Monta hyvää syytä, eikä huonoin ollenkaa ole se, että kauempana sijaitseva rakennus ei tuo meluhaittaa pihapiiriin. Konehallin pihaan saadaan suojaan korjattava kalusto, traktori ja mitä näitä tontilta löytyykään.
Me on oltu koko kesän tontin molemmin puolin. 
Rakennusmateriaalia on tullut ja tuotu sitä mukaan, kun työ etenee. Tälläkin työmaalla on materia kierrätettyä siltä osin, kun se on mahdollista. 
Rakennus sijoittuu lähelle tietä ja siihen on helppo poiketa. Se on hyvin samalla kohdalla, kuin vanha pirtti aikoinaan. 
Rakentaja ite!
Kattotalkoissa oli apuna naapuri, jolla tulee olemaan käyttöoikeus tälle hallille. Samoin pojat, joista nuorimmainen kysyi jo talvipaikkaa pärrälleen, jos hommaa sellaisen.


Nuorimmainen lapa pystyssä konehallin katolla, työhuoneen takana.

5 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

On teillä isoja projekteja! Kun tekee tarpeeksi ison, ei tarvii hommata toista ;D Ja saa nuo kesäisemmätkin menopelit säilytykseen omaan talliin.

TeSa kirjoitti...

Mitä enemmän tulee ikää, vauhti kasvaa!
Kiitos Sartsa.

Nila kirjoitti...

Nämä yhden miehen projektit kestää oman aikansa. Samoin täällä on rakennettu jo vuosia mökin uutta puolta kattotuolitkin laittoi, nosti ihan yksin erilaisten tukitappien avulla. Onneksi te saitte apua.
Hyvältä näyttää ja vielä paremmalta kun on valmis.

Intsu kirjoitti...

Voi sentään mikä urakka tuokin töiden päälle. Olette sellaisia työmyyriä,että ei toisia!Meilläkin pitäis taloa ulkoa remontoida. Sisältä vielä on jonkunlaisessa kunnossa remontin jälkeen,joka on tehty äskettäin hmn.. 11v sitten:)

TeSa kirjoitti...

Itekseen kun tekee, saa mitä haluaa. Näissä talkoissa nostettiin pellit katolle ja kiinnitettiin.
Työsarka jatkuu päätykolmioilla ja pian pääsee sisätöihin.