perjantai 17. helmikuuta 2023

Vanhat lasilautaset

Minulla on aina jokin suurempi työ vaiheessa työpöydälläni ja nyt se on tulossa vanhaan ikkunapokaan, jossa vauhtia antaa nuo vanhat lautaset. Yritin etsiä niistä jotain omaa tietoa, eli koska olen ne ostanut. Nämä tuli postin kautta, joskus jostain. Onhan ne nyt muutaman vuoden keränneet kuolleiden kärpästen kuivaa kasaa työhuoneeni hyllyssä, että eiköhän ollutkin jo aika puhaltaa kasa raatoja roskiin ja suunnitella ne omille paikoilleen. Lasityötä varten nämä ostinkin. 
Luonnostelin ensin linjat, etsin lasit ja leikkasin. Jossain vaiheessa ensimmäisessä kuvassa ollut opaali lasi sai liikesarjan mene nyt jo piiloon. Etsin pirtiltä lisää lautasia, kelpuutin kolme ja niiden kanssa takaisin työhuoneeseen. 
Nostin alun leikkaamani rajaavat lasit työn yläreunaan ja taas etsin millä täyttää tuo tyhjä kohta. 
Muokkasin vähän sieltä ja täältä. Lisäsin puolipalloja, eli nugetteja. Leikkasin ja hioin, sovittelin ja vaihdoin vielä muutaman erilaisen lasin. 
Pesin kaikki palat, että pääsin foliomaan. Siinä menikin viikonlopun ainoa vapaapäivä. Istuin ja folioin. Kuuntelin äänikirjaa ja en edes huomannut ajan kuluvan niin nopeasti.
Sain vielä illan aikana tinattua työn toiselta puolelta, mutta meneehän tässä nyt aikaa, että pääsen taas työn ääreen seuraavan kerran.
Omien töiden parissa menee aikaa siihen, että siivoilen edelleen työhuonetta joka kerta, kun menen sinne. Vaikka lähes kaikki on jo lajiteltu, viety pois eri kierrätyspisteisiin, niin osa tavaroista vaeltaa edelleen juurikin minun puolellani.
Semmonen puhdetyö tälle talvelle. 

5 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Näyttää kivalta jo nyt:)

satunNainen Paula kirjoitti...

Kerrassaan hauska idea!!

Puikoillanikin kirjoitti...

Hyvä idea hyödyntää kauniin väriset lautaset.

enkulin käsityöt kirjoitti...

On kyllä ihanat värit ja loistavan upea idea

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikille.