tiistai 25. joulukuuta 2007

Turinoita joulusta

Jouluna joulurauhan julistushan ei tarkoita,että väki olisi hiljaa ja hartaasti paikoillaan.Vaan väkeä tulee ja menee.Tiskiä riittää ja pöytäliinoja sotkeentuu tavallista enemmän.
Siis meidän joulut menee yleensä näin.
Aattona miäs oli hetken reserviläisenä vartiossa sankarihaudalla.Siellä oli pikkulapsi mummulta kysellyt,että onko noi miehet oikeita.
Joulukirkkoon olisin halunnut mennä,mutta oman seurakunnan kirkko on remontissa,eikä muut hartauspaikat tuntuneet omilta.
Joululahjojen määrä on yleensä vakio,siis niitä on paljon.En kuvaillut tämän vuoden lahjojani,nautin niistä itsekseni,mutta halusin kuvata tämän vanhan kehdon.
Olen saanut sisareni kanssa samanlaiset kehdot 70-luvun alussa,ollessani alle kouluikäinen.Näillä on leikitty paljon.Olemme nukuttaneet nuorinta serkkupoikaakin tässä.
Sisareni kehto oli monissa muutoissa mennyt rikki ja korjautin sen muutama vuosi sitten.Siihen ei tehty mitään maalausremonttia,kehdon kahva vain tehtiin uudestaan.
Keräilen itselleni näitä pehmoja,jotka ovat täyttäneet tämän kehdon.Peitto on neulottu joskus aiemmin.
Aaton aattona ilmestyi nuoren parin mukana tämä pieni kolli.Koska nuoret asuvat kaupungissa ja ovat nyt joulun maalla,oli kissa majoituksessa meillä.On siinä kissulla miettimistä,että mikä se oma koti on,kunhan pyhien jälkeen lähtee kaupunkiin.Tämä kaveri oli luovutusikäinen ihan aaton kynnyksellä ja hyvin tuo näytti meillä viihtyneen muutaman jouluisen päivän.
Joulukuusi sai kyytiä,verhoissa oli kiva kiivetä,pakettinarut kiinnosti liikaa ja tänä aamuna availimme pentua minun lankakerästä.
Ensi jouluksi tästä on sitten kasvanut rauhallinen kaveri,ainakin toivon niin.
Tänä iltana Molle lähti tyttöystävän kotiin ja meillä voi pitää taas kaikkia huoneiden ovia vapaasti auki.
Käsityö on ollut käden ulottuvilla heti,kun vieraat ovat lähteneet.Aatoksi tein vielä pakettiin yhdet miesten mustat seiskaveikkasukat,kokoa 47.Kuvailin nekin,mutta kuvissa oli musta läntti sukkien paikalla.Siis kamerassa oli käyttäjävika,ei muita syitä.
Digiboxi on tallentanut monen monta ohjelmaa,joista taidan valita seuraavaksi jotain viihdyttävää.

2 kommenttia:

Villanne kirjoitti...

Mukavaa joulun jatkoa sinullekin :)
Minun pitänee seuraavaksi siirtyä mustaan lankaan kun meidän 14v haluaisi mustana samanlaisen kuin tyttärelle tein vihreäraidallisesta.
Ensin teen tyttären kuitenkin lapaset valmiiksi.

Talsu kirjoitti...

Mukavaa pyhien jatkoa täältä tummien peltojen keskeltä! On kyllä suloinen kissa :)