keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kesäkasvari

Kasvari ammottaa tänä kesänä tyhjyyttään. Jokaisena aamuna ovi kuitenkin avataan, kastellaan ne vähäiset taimet ja ootellaan sadon tuottavan tulosta.
Poistin tomaateista enimpiä lehtiä. Amppelitomaatit hörppäävät vettä vuorokaudessa uskomattoman määrän! Sato jää saamatta, jos vain kasvattaa lehtiä. Karsimalla enimpiä lehtiä, ilmakin kulkee kasvustossa. Olen ostanut amppelitomaatintaimet pieninä ruukkutaimina, jotka siirsin kasvusäkkiin, 2 kpl/ säkki.
Pitkä kurkku kasvaa pituutta kohti kattoa ja sen yli. Kieputtelin hyvissä ajoin tukilangat kasvuston koko pituudelle, kestää näin paremmin kantaa painavan sadon, jota jo odotellaan kieli pitkällä.
Tämä pelakka on Mary. Ostin taimen Fiskarssin reissulta. Täytynee vaihtaa suurempaa ruukkuun ja antaa vähän potkua sen kasvuun, niin innostuu kunnolla kukkimaan vielä tänä kesänä.
Keinuva keijuni oottelee esiliinojaan. Olen saanut jonkin verran viimeisteltyä näitä vahavaiheessa kuvattuja töitä kesän aikana.
Kasvari on ollut kaiken säilytyspaikka, eikä mikään siirtynyt toisaalle, kuten muina vuosina.
Istutin talvehtineeet pelakat yhteen suureen astiaan ja jätin kasvarille ilahduttamaan.
Vaikka huoneeseen on lintujen haasteellinen lennähtää, löytää sieltä satunnaisesti aina jonkun pyristelemässä läpi ruudun. Siinä sitä onkin tekemistä, että saa linnun ehjänä pihalle.
Tyhjä istutusastia, takana kasvaa luumutomaatti.
Vielä vihertää. Tästäkin taimesta poistin paljon lehtiä. Yksinäinen taimi leviää valtoimenaan tyhjää tilaa täyttämään.
Hetkeka, on vain heteka. Jos sitten ensi kesänä divaani.
Ikkunoista näkee vielä hyvin lävitse =) Siis ei murhetta.
Tänä kesänä on kastelukannut olleet liikkeellä jatkuvasti.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kastelukannulla on täälläkin töitä joka ilta. Terassini on paahteinen ja kuivempinakin mukamas viihtyvät uudet kukkani (kesäleimu tjs) alkavat nuupahtaa. Pah.
Ehkä ensi kesänä taas saadaan ihailla kaunista kasvariasi. Aina ei kaikkeen aika riitä, eikä tarviikaan, sullahan on se kodin remppa nyt työnalla.

Susi kirjoitti...

Tuo kasvari on kyllä niin kaunis, tulee englantilainen puutarha mieleen. Tekisipä mullekin joku tuollaisen tai kun saisi edes sen katetun terassin niin sekin riittäisi. Yksin on vähän hankala alkaa nikkaroida ja mies väittää ettei osaa, pyh. Jos tästä joku päivä sisuunnun ja alan itse näperrellä...sitä odotellessa.

Sartsa kirjoitti...

NÄyttää jännittävältä ainakin näin kuvissa. :)
Miä haaveilin pikkukasvihuoneesta, mutta mies tyrmäsi sen täysin. Sanoi hajoavan heti, kun lunnta tulee. :(

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Pienessä kasvarissakin saa satoa kasvamaan, mutta isommassa riittää työkentelytilaa, ilmaa ja mahdollisuuksia. Valmispaketitkin voi sisustaa oman maun mukaan.

Saija kirjoitti...

Tuolla olisi mukava istuskella, kahvitella ja vain katsella :)

TeSa kirjoitti...

On kyllä. Sateella mukava kuunella ropinaa ja syksyllä pelästyä omppojen kolinaa =)