perjantai 11. tammikuuta 2019

120 v.

Tampereen työväenopisto, nyk. Tampereen seudun työväenopisto, on perustettu v. 1899 ja se on lajissaan ensimmäinen Suomessa perustettu opisto. Opiston täyttäessä 16.1.2019, 120 vuotta, saimme kutsun juhlimaan opiston pitkää taivalta. Juhlailta oli ajoitettu siten, että mahdollisimman moni meistä opettajista pääsi paikalle, kun kurssit eivät ole vielä käynnistyneet. Arvokas tilaisuus, jossa saimme kuulla opiston historiasta entisen rehtorin ajoilta.Kuulimme kauniita musiikkiesityksiä, sekä performanssiteatterin elämyksellisiä esityksiä.
Nostimme maljan ja hurrasimme toimeliaalle opistolle. Söimme suussa sulavaa kinuskikakkua ja pientä suolaista purtavaa.
 On hienoa työskennellä työyhteisössä, jossa saa tutustua erilaisiin ihmisiin, kollegoihin, opiskella työn ohella erilaisilla kursseilla joita meille tarjotaan pitkin kautta. Puhumattakaan siitä laajasta kirjosta erilaisia harrasteita, joita tämä ja v.2013 yhdistynyt Ylöjärven opisto,
2 000 erilaisen kurssin tarjonta on hyvin monipuolista, jokaiselle jotakin. Oma työpisteeni sijaitsee juurikin Ylöjärvellä, jossa aloitin eilen taiteenperusopetuksen ryhmän kanssa lasinsulatuskurssin.
Kurssi on siitä mielenkiintoinen, että siihen yhdistyy kaksi erilaista materiaalia, lanka ja lasi. Minä opetan lasityön ja suunnitteluopettaja lankatekniikat. Poikkitaiteellisen työskentelyn valmiit työt esitellään kurssin lopuksi ja saamme jälleen nähdä mitä hienompia, kekseliäämpiä ja upeasti toteutettuja töitä. 
Olen saanut jo neljännen kerran aloittaa uuden ryhmän kanssa. Kun vielä opiskelin lasialaa, sain ensimmäisen kerran kutsun kurssittamaan, mutta silloin en vielä voinut ottaa avointa paikkaa vastaan.
Ensi viikolla sitten aloitetaan muiden iltakurssilaisten kanssa. Jälleen odotan innolla töiden tuomaa haastetta ja valmiiden töiden näkemistä. Olen onnekas, kun saan työskennellä lasin parissa, ohjata ja iloita onnistumista.
Ennen joulua sain pyynnön tehdä pienen vaalean perhosen, joka kuvaa kesällä tulevaa pienokaista. Valistin työn väriksi puhtaan valkoisen. En silloin vielä tiennyt, että perhosen tarinaa, vasta noudon yhteydessä kuulin.

6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Olet onnekas!sinulla ,
Työ jota rakastat,ja olet taitava tekijä,ihailen suunnattomasti lasitöitäsi:)
Perhonen ...unelmien hempeys:)
Mukavaa viikonloppua!!

Omppumato kirjoitti...

Aivan ihastuttava perhonen. Olet taitava monellakin saralla!

Saija kirjoitti...

Hienoa! Jos asuisin vielä Tampereella, tulisin kurssille. Siellä työviksen kursseilla oli mukavia hetkiä vuosia sitten.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Opistojen tarjonta on monipuolista, monella eri paikkakunnalla pääsee harrastamaan, kunhan ei ryhmät ole jo täyttyneet.

liisan kotona kirjoitti...

Kyllä sinä olet niin taitava monella alalla. Upea tuokin perhonen. On hienoa, että käsityötaitoja opetetaan monissa paikoissa. Itsekin olen niitä hyödyntänyt paljon.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Liisa. Näiden opistoiden tarjonnan lisäksi on myös monia muita tahoja, joilla on paljon kivaa tarjottavaa.