keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Tammikuussa

Tammikuussa, 21. pv, ihmeteltiin superverisusikuuta, jolloin Kuu on kulkenut kokonaan Maan täysvarjoon, eli on täydellisen kuunpimennyksen aika.
Ilma oli otollinen, vain kevyt pakkaslumi leijaili tuulessa. Aikataulukin oli kohdillaan, oltiinhan jo herätty ja työstä sen verran kiireetön hetki, että ennätti käydä katsomassa kuun monet kasvot. Zoomailin kännykällä kohti kaukaisuutta, vain 384 400 km päähän, eikä näytölleni jäänyt kuin piskuinen punainen piste.
Hetken kun kikkailin, sain kuvasta suurennoksen, joka on vuosisadan pisin täydellinen kuunpimennys ja tämähän pitää tallentaa myös blogin puolelle. Tällaisina hetkinä sitä aina haaveilee järkkäristä pitkine putkineen, että voisi kuvata maailman ihmeitä.
Jonkinlainen ihme on tämäkin, valmis neule, josta nuorimmainen nappasi muutaman kuvan. Aloitin jouluaattona aivottoman neuleen, eli täysin sileän takin neulomisen. Himpan yli kuukauden neuloin ja nyt on kiva lisuke vaatevarastoon. Pidän yksinkertaisista neuleista, kun vaatteeni ovat kirjavia.
 Lanka on Novitan Nalle, jota kului vajaan 600 g. Tein takista ohjetta lyhyemmän. Nappilistaan ja kaulukseen poimin silmukoita kolme, neljännen jätin aina väliin. Sain mukavan napakat resorilistat.
Nappilaatikossani ei ollut taaskaan tarpeeksi samanvärisiä nappiloita, mutta kivasti nämäkin pitävät listat kiinni.
Alkuperäinen ohje on mekolle, josta kuva alinna.
 
Novita 1/2018

8 kommenttia:

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Kauniin neuleen olet tikutellut ja värikin on niin nätti:)

Sartsa kirjoitti...

Maailma on nykyään täynnä super-, jätti-, mahti-, tappo-, hirmu-, jne asioita :) Kaikki on erityisen hämmentävää, kuten lumimäärä, pakkanen ja muu, mikä ennen on ollut ihan tavallista. No superkuu nyt oli varmaan kuitenkin harvinaisuus ja ansaitsee nimensä :).
Kivan pitunen perusneuletakki. Yksväriset on helppo yhdistellä. Yllättävän vähän meni lankaa! Olen aika äskettäin pähkäilly just jonkn isomman neulejutun alottamista ja miettiny, miten paljon pitäis olla lankaa. Ainoo pulma on se, että en saa alotettua mitään isompaa :D
Neuleosaajalle mikään ei oo mahotonta, villatakinkin voi tehdä tuosta vaan vaikka mekon ohjeella :)

Kirsti kirjoitti...

Hieno takki! Kaunis väri. Mielestäni tämä neule on kaikkea muuta kuin aivoton! Ihailen aivan valtavasti.

*VEKKI* kirjoitti...

Onpa tosi nätti villistakki. Tuo väri on aivan upea. Mutta on siinä ollut pistelemistäkin.

TeSa kirjoitti...

Kiitos ihanat! Sileä neule, valmis ohje, pikkaisen pois pituudesta, KE auki.

Saija kirjoitti...

Harmittaa kun nukuin tuon ihmeen ohi. Se olisi näkynyt hyvin keittiöstämme. Ihan vähän oli enää jäljellä punertavaa reunaa kun menin katsomaan.

TeSa kirjoitti...

Onneksi moni otti hyviä kuvia tästä hetkestä.

Hepsi kirjoitti...

Hieno takki! Hauskasta ohjeesta sen sovelsit. =)