maanantai 28. tammikuuta 2019

Nukkis

 Tämä projekti odottaa ja odottaa uutta tulemistaan ja se nyt vain on aina jonon hännillä. Ei sillä, ettäkö olisin jo kyllästynyt, mutta kyllä tämäkin vaatii enemmän, kuin vain asettelee esineet paikoilleen. Sain jonkinlaisen kipinän, kun pahvilaatikoiden jatkuva siirtely alkoi harmittamaan siinä määrin, että jotain oli jo pakko alkaa tekemään. Kuvan kello Arabia, kukkakimppu kynsilakkakoriste.
Kun suuri nukkekoti jakaantuu neljään eri kerrokseen ja jokainen huone on yhden hyllyn levyinen, pitää miettiä miten jakaa se huonekalujen määrän tasaisesti ja järkevästi tilasta toiseen. Suunnitelmia olen tehnyt vuosien varrella monta ja osa on jäänyt pysyvälle paikalleen odottamaan lisäkalusteita. Huonekorkeutta on huomattavasti enemmän, kuin on tarvis, mutta olen hyödyntänyt sitä suurilla "kattovalaisimilla". Varsinaisia sähköstettyjä valaisimia ei tänne ole tulossa, vaan valaistus on hoidettu ledinauhalla, jolla jokainen huone saa yhtälaisen valonmäärän. Näin ollen minulle on jäänyt vapaat kädet myös kattorakenteiden käyttöön, toisin kuin vanhassa talossa.
 Nukkekodin ylimmälle hyllylle sijoitan keittiön, joka on vasta hahmottumassa. Olen joskus tehnyt keraamisen puulieden, joka on tilaan passeli. Sen viereen asettuu Ferrarin punainen kaasuliesi, ei kuvaa. Pitkään etsinnässä oli tiskiallas, jota en millään meinannut löytää mieleisenäni. Erilaisia suuria keittiökaappisettejä oli tarjolla vaikka kuinka paljon, mutta en halunnut niistä yhtäkään, kun minulla on ollut jo hankittuna monta erilaista hyllykköä. Pelkkä tiskiallas löytyi lopulta netin kautta ja humu tilasi sen kanssani Englannista.
Alemmassa kuvassa ei ole vain nippu pattereita, vaan on siinä se tiskiallaskin, jonka jalat, hanat ja putkiston olen liimaamassa yksi kerrallan omiin koloihnsa. Mietin pitkään miten saan nuo pikkiriikkiset osat kiinnitettyä, kun silikooni sotkee ja Erikeeperi kellastuttaa ajan kanssa. 
Muistin, että minullahan on kortteiluun nopeasti kuivuva sotkematon liima Tacky glue, joka ei jätä yhtään värjäymää.
Yhtään en tiedä mitä tämä lupaa kiinnittää, mutta olen nyt onnistuneesti liimannut altaaseen metalliosat, yhden kattovalaimen, kiinnittänyt lampunkuvun jalkaosaan ja keppihevosen kädensijan paikoillen. Ja nämä kaikki siis nukkiskokoo.
 Jääkapin paikkakaan ei ole vielä nakutettu kohdilleen, mutta todennäköisesti se jää tuohon etuvasemmalle. Suutarin kenkäplankitkin kellahtaneet myrkkypurkkeineen nurin. Kattovalaisimet olen joskus ostanut Sastamalan sisustusliikkeestä.
 Kerrosta alempana on sali, jonne on jo katettuna kahvittelupaikka. Vaikka ei ole mattojakaan lattiassa, pitää kultakupit kattaa ensimmäiseksi. 
Mattojen kanssa en ole vielä edes kiirehtinyt. Jossain mapissa minulla on kauniin ristipiston malli odottamassa. Jos saisin siitä ajatuksen. Samoin verhoja olen miettinyt. Tuleeko niitä vai ei. Talon sisälle pääsee nyt katsomaan kolmelta eri syrjältä, eikä ole välttämättä tarvis peitellä ikkunoita.
 Salissa, kuten muissakin tiloissa on jonkilainen lämmityslaite näkyvällä paikalla. Yläkerran keittiössä on kakluuniksi sopiva kukkamaljakko, josta modasin lämmityslähteen.
 Tässä salin kattoon liimamassani valaisimessa on kauniit kukkakuviot. Valaisin on vanhemman nukkekotini puutarhaosan valaisin, mutta se ei pysynyt rakenteen katossa kiinni, eli jouti kierrätykseen ja päätyi tähän taloon.
 Kirpparipussista löytyi kiva öljyvalaisin. Tullee jälleen muotiin 1:1 koteihin. Tässä versuksessa on kupu kellastunut melkoisesti.
 Salin toisessa reunassa on toinen pöytä, jossa on makeat tarjoiluastiat, lautasellinen suklaata ja kannullinen mansikkamehua.
Lattialla odottaa muutama taulu nostoa seinälle, tai kehysten maalausta. Kaikki on mahdollista.
 Kolmannella hyllyllä on buduaari / wc-tilat. Täällä saa kylpeä, nauttia suklaata ja tunnelmoida takkatulen ääressä. Naisellisen elämän huippuhetkiä. 
 Kun kameran zoomaa, näkyy erilaisia ihanuuksia, joita olen vuosien keräilyn aikana onnistunut ostamaan erilaisilta nukkis- ja kässymessuilta.
 Tässä huoneessa kattovalaisimen paikkaa pitää aikoinaan Stockmannilta ostamani kuusenkoriste. Lasiset lattiavalaisimet samasta paikasta, kuten myös makuuhuoneen suuri kattovalaisin.
Jonkin verran olen myös tilannut tuotteita suoraan tekijöiltä, kuten divaanilla olevan silkkikankaalle kirjotun tyynyn (tekijä on käsittääkseni jo edesmennyt). Myös pöydällä olevan orkidean tilasin suoraan tekijältä.
 Alakerran makuuhuone on aivan alkutekijöissään. Tänne nostelin huonekalut, sovittelin miten paljon saan sinne sopimaan sänkyjä ja miten ne sopivat yhteen toistensa kanssa. Minusta tässäkin talossa pitää olla jotain katsottavaa, esineiden pitää erottua toisistaan, mutta jollain tavalla kuitenkin jokainen esine yhdistyy toiseensa.
Yöpöytä on valmistuote, painavaa massaa, valaisinpari on vanha. Toisesta valaisimesta irtosi kupu, mutta sain sen liimalla pysymään kiinni. Parisängyksi suunnittelin ostamani Gepetton Kustavilaisen sängyn, joka vaatii liimaa ja maalia, patjat, lakanat, peitot, tyynyt, päiväpeiton.
 Makuuhuoneen yhteen nurkkaan sijoitin pitsisen kerrossängyn, jonne olen ostanut kodikkaat raitakangaspatjat.
Minusta tässä on jo hyvä alku yhden viiikonlopun touhuamiselle. Paljonhan tässä on vielä tekemistä, mutta paljon jo nähtävää. 
Käydessään mummilassa Milja haluaa aina nähdä nukkekodin, lähinnä sen vanhemman, johon pitää muistaa laittaa myös valot!
 

5 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

:) oiskohan mitenkään mahdollista edes ?"alivuokralais-suhde" ? (korkeintaan pe-la)
Minulle riittäis kylpyosasto,kun ammekkin näkyy olevan,nukkuisin ammeessa:)
Uskomattoman ihana!!!nukketalo (minulla kalusteet/tarvikkeet enkelien levähdys huoneeseen)

olet kyllä semmonen energia-pakkaus,että oksat pois!!!Ihailen ,suuresti sinua...

Mukavia talvipäiviä!!!

Intsu kirjoitti...

Voi,voi,oih,taas tulossa mitä ihastuttavin nukksi. Ja mun naama jotenkin aivan vihertää....:)

Sartsa kirjoitti...

Sinul on noita sisustussuunnitelmia ja remontointia kaikissa kokoluokissa!

Saija kirjoitti...

On todellakin hyvällä alulla. Paljon pieniä kivoja tavaroita. Mukava onkin kun sitä voi täydentää pikkuhiljaa ja tehdä löytöjä!

TeSa kirjoitti...

"vuokralaisia otetaan"