tiistai 20. elokuuta 2019

Kukkatolppa

Ostin paikallisen kirppiksen tarjonnasta sipposen kukkatolpan, kun olen sellaista jo hyvän aikaa etsinyt. Kaikki tarjolla olleet ovat liian kaukana tai liian jotain. Tässä näin heti mahdollisuuden, mikä ei vaadi mitenkään suuria ponnisteluja niin tehdessä, kuin siirrellessäkään.
Pinta oli kulunut ja tasanne kiero. Silleen kivasti kulunut ja täynnä mahdollisuuksia.
Miäs hioi tämän koneella kauttaaltaan ja minulle jäi maalaus.
Tällä kertaa maaliksi valikoitui kilikalimaali, turkoosi kalkkis, jolla saisin nopeasti valmista pintaa.
Minulle oli tehty puuliiteriin valmiiksi maalauspaikka, suojamuovit, korokkeet ja hyvä tila kiertää. Korkki auki ja maalia pintaan.
Suhuttelin pinnat kahteen kertaan ja annoin välillä hetken kuivua. Valmiista pinnasta tuli silkkimäisen pehmeä ja se mihin ei maalia osunut, on saanut jäädä silleen. Maali on riittoisaa, pulloon jäi vielä ainetta niin, että voin maalata sillä jotain muutakin.
Halusin tasosta kulutusta kestävän, jolloinka tolppa siirtyi takasin miähen pajalle, jossa siihen laitettiin vaha pintaan. Kunnon tuuletus ja kuivaus ja nyt kukkatolppa on valmis.
Turkoosia on edelleen pieninä väriläiskinä ympäri kotia. Sijoitin tämän kukkatolpan pirttiin aivan ikkunan eteen. Sen päälle sijoitin monstera peikonlehden. Kyllä, monstera, tästä kasvaa suuri. Siis, jos kasvaa.
Olen kesän aikana vaihtanut lopuillekin kukille mullat, antanut lisää kasvutilaa ja siirtänyt viherinnostuksen vähitellen sisätiloihin.
Pirtti koki muutoksen, kun myin suuren pöytäryhmän pois. Huomaa, pöydässä ei ole laisinkaan kantta =)

9 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Kätevä remonttiryhmä taas vauhdissa. Rouva vaan menee kilikalin kanssa paikalle ja maalaa. Assistentti hoitaa alku- ja loppuselvitykset. Miten kätevää! Tuleepa mieleen erinäinenkin kerta, kun oon ite jotain tehny. Ei ollu noin kätevää.
Tohon pöydälle ei ainakaan turhaa tavaraa keräänny!

TeSa kirjoitti...

Tämä kätevän emännän osallistuminen puun käsittelyyn on aina yhtä hankalaa allergian vuoksi.
Meillä tämä työnjako on silleen selkee.

tellupa kirjoitti...

Tulipa taas kaunis tuostakin :) ja onhan tuo kiva kun on tilaa tuolla kun pistit suuren ryhmän pois. Itselläni täällä puhaltaa vähän samanlaiset tuulet. Jaa vai sellainen sohvapöytä :)mitähän meill sanottais :)

KristiinaS kirjoitti...

Sulla tuo osto ja myynti sujuu kädenkäänteessä. Hyvän telineen sait, tuollaista mäkin kirppiksiltä katselen.
Meinaatkos tehdä lasikannen itse? Mulla olis kyllä joutilaana halk. 80 cm pöydän lasi.

TeSa kirjoitti...

Pienillä muutoksilla uutta boostia syksyyn.
Lasikansi on jo tekeillä.

Intsu kirjoitti...

Tuossa edellä on niin viehättävä tuo Vanessan peitto,kaunista. Koko ajan sinä siellä niin kaikkee ihanaa touhuat. Hieno tuli kukkapylväästä.

TeSa kirjoitti...

Kiito Intsu❤

Saija kirjoitti...

Kivan mallinen tolppa ja värikin mitä parhain!!

TeSa kirjoitti...

Pieninä pisaroina turkoosia. Kiitos Saija.