torstai 15. elokuuta 2019

Mehikasvit

Siirsimme alkukesästä suuren suuren valurautapadan kukkamaalta toiselle. Hetken mietin, mitä tähän laittaisin. Koska padan pohja on jo halki, on siinä voinut pitää ympäri vuoden maa-ainesta ilman, että harmittaa, jos pata hajoaa. Siirron ajaksi pata oli kuitenkin tyhjennettävä. Oli se niin painava tyhjänäkin, että sitä joutui tosissaan siirtelemään.
Kun pata saatiin täytettyä uudestaan, oli minun vuoroni täyttää se kasvustolla. Minikokoelmani pihaosuus tulee tässä padassa hyvin esille. Sain kauan sitten apuja Kristiinalta, kun markkinoille saapui erä kauniita pitsikaarisia puutarhatuotteita.
Aidanne, istuimet, pienet kottikärryt ja linnun juoma-allas, sekä lintuhäkki on sijoitettu niin, että tulevat esille maksaruohojen kasvaessa.
Kesän edetessä lisäilin vielä muutaman pienen esineen, mutta kaikki nämä täytyy kerätä talteen syksyn aikana. 
Minimaan kasvustoa keräsin kukkamailta ja ruusukkeet kävin ostamassa.
Olen kuvannut kesän kasvun muutamaan eri aikaan, jolloin huomaa, että vehreys on lisääntynyt huomattavasti. Jopa niin, että osa kasvustosta on "valunut" ulos padasta ja jatkaa kasvuaa kukkamaalla, jonka päälle pata on nostettu.
Padan taustalta näkyy punainen malva, mikä ensimmäisessä kuvassa oli vielä hyvinkin alussa.
Jos nämä talvehtivat tässä hyvin, keväällä kasvu lähtee entistä rehevämpänä uuteen kasvuun.
Koko ikä on yhtä leikkimistä. Pienet tehotytöt ovat jättäneet nämä omaan rauhaansa. Kotoa on ilmeisesti opastettu, että mummin kukat ja omat lelut =D

5 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Hauskat pikkuruiset kalusteet. Tästä tulee komea istutus!

tellupa kirjoitti...

Kaunis asetelma ja ihania nuo tavarat tuolla :)

KristiinaS kirjoitti...

Mehikasvit on kivoja ja kauniita. Edellisessä postauksessa hienoja kukkakuvia, monet näyttävät niin erilaisilta yksi kukka kuvattuna kuin koko pensas tmv.

Sartsa kirjoitti...

Kyllä tyttöjen sormet varmaan silti syyhyävät päästä leikkimään ;D

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.
Sain tyttöjen puheista käsityksen, että kotona on ohjeistettu mummin kukista =)