torstai 1. elokuuta 2019

Viherkasvit

Viherkasvi-innostukseni ei ole alkanut ihan äskettäin, vaan se on jatkunut jo vuosikymmeniä. Jossain vaiheessa väsähdin, aika ei vaan riittänyt ihan kaikkeen. Viime talvena sain uuden boostin päälle ja sille ei näy loppua. Aina vain löytyy kivoja viherkasveja, jotka on mahdutettava entisten joukkoon. Aivan kaikkien kasvien nimiä en muista, en sisä- enkä ulkokasveja, mutta kasvaa ne silti ihan mukavasti ilman nimiäkin. Facessa on paljon kivoja ryhmiä, joista saa nopeasti nimitietoutta.
Ylimmässä kuvassa valkoisessa korissa on vihreä palmuvehka, vaikka näyttää mustalta. Mustasta näkyy kuva tuonnenpana.
Vas.aaltomaija.
Suljettu lasipurkki, laitettu kasvuun helmikuun alussa -19. Muratti on jatkanut kasvuaan, pieni mehikasvi ei jaksanut sinnitellä, vaan muuttui mullaksi. Pienet esineet tuovat kivan kontrastin kasvuun. Olen avannut vain kaksi kertaa sulkemisen jälkeen.
Keittiöön on muodostunut keräelmä kasveja. Olen vaihtanut viime viikolla mullat isolta osin ulkona kasvarin varjossa. Ottanut jakotaimia ja etsinyt sopivia ruukkuja. Ostin kesän alkupäivinä nettikirpun kautta muistaakseni 16 valkoista suojaruukkua reilulla kympillä. Nyt on vara valita suojus, kun istutus on kunnossa.
Toki senkin lisäksi olen hommannut suojaruukkuja, kuten nuo punotut valkoiset Finnmarin korit.
Hiussaniainen otti itseensä, kun kastelin sitä liikaa. Onneksi jaksoi sinnitellä ja on vielä hengissä. Vähemmän kastelua ei tarkoita kuivunutta versoa, van tasaista kastelua.
Jos kiinnitit huomion pieneen taloon, löysin tällaiset PartyLiten ihanat kynttilälyhdyt peräkonttikirppikseltä euron kappale. Olin pääsemässä taustalla näkyvään kukkaan, joka on Deinostigma tamiana. Tein siitä nyt kaksi uutta jakotainta. Kukkii jatkuvasti pienin valkoisin kukin.
Toinen lyhty piilottelee taustalla.
Vehka Lidlistä. Tämän ruukunvaihtoa en aio tehdä ihan heti, kun kasvi on niin hyvinvoipa.
Herttaköynnös, tälle täytyy löytää paikka korkealta, että varret pääsevät oikeuksiinsa.
Hienohelma ja neulottu ruukunsuojus.
Kun viherkasveja on pöydillä, on niitä myös lattialla ja katossa. Kesäaikana ei tarvita lisävaloa kasvuun.
Lipaston päällä pilkkubegonia, mikä kukkii pienin valkoisin kukinnoin.
Upea lehtikuvioinen verkkomaija.
Kastajansutipuu on kasvanut ihan valtavasti sitten tammikuun kuvan, kun kukka kotiutettiin. Monen monta ongelmaa kevättalvella koettiin, mutta kasvi selvisi kevään ja nyt vaihdoin sille altakastelevan ruukun.
Hirvensarvisaniainen laitettiin myös isompaan ruukkuun. Lehtimuoto on kyllä upea!
Näetkö tässä kummituspuun? Se jää hiukan vastavalon vuoksi näkymättömäksi. Kasvutapa on kiinnostava, olematon ja hoidontarve aika vähäinen.
Tästä olen erittäin iloinen, alokasia Zebra voi hyvin. Se kasvattaa lisää uusia suuria lehtiä. Kääntelen sitä säännöllisesti, se tuuppii mennessään pienemmät ja kevyemmät, mutta samalla se karsii kuivat muistakin kasveista =D
Reunustraakkipuu ei vaadi myöskään liiemmin huomiota, kunhan keräilen pois kuivuneet lehdet. Pidän tästä huiskupuusta. Ostin se kolmirunkoisena, yksi rungoista kuoli kevättalvella, mutta loput kasvavat hyvin.
Pidän rönsyliljoista! En katko uusia rönsyjä, vaan annan kasvuston "valua" valtoimenaan. Vaikka vaihdoin ruukun suuremmaksi, on taas niin täyttä, että nyt saa kituutella. Kastelu on himpan hankalaa, aina saa olla rätti mukana, kun nousen kastelukannuni kanssa katonrajaan, lattialle lirisee. Jostain valuu aina vesi ohitse.
Pirtin ikkunan edestä löytyy lisäksi aloe vera, amppelisoilikki ja saniainen.
Amppeloivina rönsyt, hirvensarvisaniainen, herttaköynnösvehka "Lemon Lime" ja lehtikaktus.
Kaapiston päällä uutta kasvustoa.
Tässä vielä kastanjasutipuu.
Yksittäisiä kasveja aasinkorva, toisaalla muulinkorva.
Pieneen maljaan istutin muutaman mehikasvin. Valitsin tuollaiset utuiset värit ja nehän sopivat passelisti turkoosin lampun ja kranssin pariin.
Viherkasvit tuovat hyvää oloa, kivaa puuhailua ja vehreyttä. Nämä kasvit ovat tupakeittiössä.

3 kommenttia:

Onneli Winter kirjoitti...

Hirmuinen määrä sisäihanuuksia, pari oli minullekin ihan uusia tuttavuuksia. Leppoisaa elokuun alkua <3

tellupa kirjoitti...

Kauniita kasveja myös siellä sisällä. Muutenkin on kiva että viitsit postailla vielä:) Käyn lueskelemassa ja katsomassa ihania kuvia, vaikka harvemmin tulee kommentoitua.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Sisäihanuudet piristävät hoitajaa, vaikka välillä aiheuttavat ylimääräistä huoltakin.
Bloggaaminen on kivaa näin kesällä, kun on kuvissa on paljon valoa ja kohteet vaihtuvat alati.