perjantai 30. elokuuta 2019

Päiväperhoset

Johan oli taas helteet! Täytyy sanoa ihan suoraan, että en tykkään. En sitten yhtään. Hiki virtaa vaikka ei tee mitään ja kun tekee, on aivan likomärkä jo heti aamusta. Lämpö on ihan eri asia, kuin paahtava helle.
Aurinkoiset ilmat toivat pihapiiriin suuren määrän perhosia, joita intouduin kuvaamaan. Neitoperho, nokkkosperhonen ja amiraaliperhonen kirmailivat kukasta kukkaan. Lähestyin kuvattavia hiljaa hiipien kukkapenkkiin hivuttautumalla. Johan siinä koko parvi pinkaisi ilmaan, kun joku kukanhojo hiukan piiskasi ilmaa.
Siinä olisi perhoset pinkaisseet naapuurin asti, kun olisin kaatua rähmännyt. Kukkamailla on vielä paljon kukkivia. Tosin eilen riivittiin lähes kaikki malvat pois, sekin ryövääntyy kasvamaan joka paikkaan. On vain pakko stopata kasvusto julmalla tavalla ja kaivaa juurakot pois. Lehtiruusukkeita löytyy joka penkistä, että ei se mihinkään häviä, vaikka suuret kasvustot on poistettu.
Samalla kertaa kitkettiin rikkakasvit ja miäs nakkeli syyslannoitteet niin nurmelle, kuin kukkamaille. Yöllä oli kuulemma satanut kaatamalla, en vain ole kuullut, joten rakeet ovat hyvässä menovaiheessa kohti kasvustoa.
Illasta piirtelimme ilmaan suuria kaaria, kun talon päätyyn suunnitteilla olevan pergolan pohjalle pitäisi tehdä jotain muutakin, kuin tasoitus. Perustin miähelle ja minulle puhelinkeskusteluryhmän, johon lisäilen kivoja ja inspiroivia kuvia milloin mistäkin löytyy. Kuvamateriaalia on kerääntynyt kymmenittäin, eikä kumpainenkaan ole sen enempää merkannut mikä juttu olisi toistaan mielenkiintoisempi.
Töiden jälkeen kävimme ostoksilla ihan mutuna, otetaan nyt jotain, että alkuun päästään. Pergolan rakentamisen on tarkoitus jatkua keväällä, mutta sen verran sen pitää edetä nyt syksyn aikana, että voin istuttaa ruukuissa olevat kasvit omille paikoilleen. Luulen, ei kun tiedän, että mieli muuttuu vielä kolmannenkin kerran, ennen kuin kaikki on valmiina. Toisaalta, talvella ajatukset voivat muhia omiin uriinsa helpommin, kun näin kauden lopussa.
Päivätyö on pitänyt kiireisenä. Kikyilyt, kiireet ja tarve tehdä on pidentänyt lähes jokaista työpäivää. Onneksi iltasella on ollut vielä valoisaa, että pihalla voi puuhastella ilman lisävaloa. Tosin kahtena iltana pihatyöt jäivät vain mietinnän tasolle, kun iltatöiden alku häämöttää. Se taas tarkoittaa opettajakokouksia, joissa kävin peräkkäisinä iltoina. Opetan jälleen kahdella eri opistolla. Tämä on jo seitsemäs peräkkäinen vuosi ja yhä edelleen olen innostunut työstäni.
Liikettä kodin ja töiden välissä on siis havaittavissa monella eri suunnalla. Viikonloppuna pitää miettiä kurssikamat kasaan, kun saan nuo päivätyöt tehtyä. Poikkeuksellisesti osui työpäivä nyt myös viikonlopulle. Käydään välillä pesemässä pyykit ja lisätään evästä rasiaan, että saa hyvän boostin.
Viikonloppuna järjestetään useammassa paikassa Venetsialaiset. Ilotulitteita, valoa ja yhdessäoloa vielä ennen kuin kaikki painuu omiin koloihinsa. Kesäkauden päättäjäiset on kiva tapa kohdata vielä vapautuneita, kesän paahtamia ystäviä ja nauttia lämpimistä ilmoista.
Olethan myös huomannut, että huomenna, lauantaina, vietetään myös Suomen luonnon päivää. Nosta lippu salkoon ja juhlista ainutlaatuista luontoamme, joka mahdollistaa monipuolisuudellaan liikkumaan, näkemään ja kuulemaan monimuotoisen luonnon kaikki ihanuudet.
Inspiroivaa ja levollista viikonloppua teille kaikille,

7 kommenttia:

Onneli Winter kirjoitti...

Suomen luonnon päivän lisäksi on vielä kaksi päivää aikaa halailla puita ;) no oikeasti niitä voi kyllä vapaasti halailla milloin vain, mutta nyt on vielä puiden halausviikko. Ihania perhoskuvia olet saanut otettua, valloittavia värejä <3

KristiinaS kirjoitti...

Mitä mitä . . sieniä kotipihassasi:) Perhosest on kauniita, sekä kuvissa että luonnossa. Itse eilen puutarhakaupassa kuvasin yhden kaunokaisen, toinen pyrähti karkuun. En tykkää helteestä minäkään, lämmin saa olla mutta liika on liikaa. Luonnon päivää lähden just viettämään ja olla yötä omenapuiden välissä riippumatolla Urban Garden Night tapahtumaan pääsin vielä mukaan.

Sartsa kirjoitti...

Olet saanu perhoset yksityiskohtasiin kuviin. Taitolaji tuokin :)
Minulla viimenen lomapäivä ja työt puskee jo väkisinkin ajatuksiin, vaikka ei haluis.
Sieniä ei oikein osaa vielä ajatella, kun on ollu niin lämmintäkin ja kukatkin vielä kukkii.
Mistään teemapäivistä en oo ollu ollenkaan tietonen. Olen vissiin eläny jossain kuplassa ;D

Saija kirjoitti...

Yritin juuri kuvailla mökillä perhosia uudella putkellani. Olivat niin vikkeliä, että ennen kun sain kameran silmille, ne lensivät jo pois. Hyvin onnistuit kuvaamaan.

Tuula - Villatuta kirjoitti...

On ne vaan niin kauniita, perhoset sekä kuvat. Mukavaa alkavaa syyskuuta sinulle.

*VEKKI* kirjoitti...

Niin komeita ja mikä perhosbaari.

TeSa kirjoitti...

Kiitos kiitos kaikille.