perjantai 10. huhtikuuta 2020

Jokilaakso

 Kotoilua, pientä puuhailua ja auringosta nauttimista. Tämä pääsiäinen tulee varmasti jäämään monen mieleen juurikin poikkeustilan, kotoilun ja omissa oloissaan "pakoilun" pääsiäisenä. Ei mitään kiirettä siirtyä ruokapöydästä toiseen. Ei yöpymispakkoa pitkien matkojen päähän. Oma pääsiäinen  menee nauttien lähinnä pitkistä vapaista. Olisin halunnut yökirkkoon, kun joulukirkko jää pukkikiertueen vuoksi. Pitänee katsoa netistä.
 Alun alkaen meidän piti lähteä huomenna Pietariin. Juu, ei ny mennä. Mennään sitten toisella kertaa. Maantie(pöly) kutsuu houkuttelevasti, mutta omin eväin sinne pitää lähteä, jos mieli halajaa. On tässä ollut luonteelleni ollut kova opetteleminen, pysy kotona! Huhtikuu koettelee aina muutenkin. Olen taipuvainen masennukseen, jolloin voisin aina vaan skipata koko kuukauden kalenterista pois.
Sain kuitenkin laitettua kevään keittiöön vaihtamalla uudet verhot, Vallilan Jokilaakso, pinkki. Matkaostos talvilomalta. Vaaleanpunaisen eri sävyt ovat tulleet jäädäkseen, tai ovat ainakin olleet jo pitkän aikaa värikartallani.
Paksu päly- ja nokikerros on pesty pois! Aamuaurinko siivilöityy kauniisti ja voin katsella pintaa kauemmaksi ahdistumatta. Kuvia sekä aamusta, että illasta. Vaikka työaamun aamupalat nautitaan vielä pimeässä, ei aikaakaan, kun saa etsiä ajomatkoille aurinkolasit. Kevät etenee nopeasti. Ja kuuluu!
Alamäen pellolla käyskentelee sovussa niin kurkiparit, kuin joutsenet. Linnut rakentavat kilvan pesiään ja pian saapuvat loputkin muuttolinnut.
Järjestelin kukkaset, siistin pois huonoja lehtiä ja oksia. Muutama kasvi pitää mullata uudestaan, pinta on huvennut talven jäljiltä. Hyvä tehdä imuroinnin edellä. Kannoin yhden kirppusen suihkutilaan käsittelyä varten.
Pitkäperjantain ilma on viileähkö ja taivas on sininen. Päivällä taidetaan saada ripaus vettäkin.
Koristeluissa olen ollut hyvin maltillinen. Piti hakea jotain uutta, kun paikallinen sisustusmyyjä lupasi tulla aukaisemaan liikkeensä, kun sovimme yhdessä ajan. Ihastuin näihin kahteen mietteliäiseen pupuun, jotka asettelin lilaan munarasiaa sulkien päälle. Päivityksen ensimmäinen kuvan kana on myös Kaunis Coto-liikkeestä. Nappasin maljakosta oikean leikkokukan, joka kuivuessaankin pysyy kauniina.
Miten teillä vietetään poikkeusaikojen pääsiäistä?

8 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa Pääsiäistunnelmaa siellä.
Ilosta Ja Aurinkoista Pääsiäistä Sinulle.

KristiinaS kirjoitti...

Rauhallisesta ajasta huolimatta mukavaa ja iloista pääsiäistä sinulle ja miähelle!

Kati kirjoitti...

Hyvää kotoilua olet elänyt! Tunnistan tuon kevätmasennustaipumuksen omasta suvustani - onneksi olen itse säästynyt siltä geeniltä. Jatkoa mukaville puuhailuille, puutarha kutsuu jo!

Liisa kirjoitti...

Koti hommia!
Pääsiäitäytekakkua kokoilin hetki sitten
nenä/suumaskia ...tuossa aloittelin,,,,
Päikkärit voisin ottaa....
Miniän ja pojan jo meille perinteiseksi tullut "pääsiäs-lounas"..siirtyy aikaan parempaan.
puhelimet ym hoitavat yhteyden-pidon!

Erittäin kaunis tuo Jokilaakson/maisema -verho.
ja kauniit ruukun suojat?vai ruukkuja.
Söpöjä pääsiäis-koristeita;))

Termariin kahvia ja voileivät mukaan ,,,ja retkelle;))
Oikein Hyvää ja Nautinnollista Pääsiäisen aikaa,Sinulle Tesa!

Sartsa kirjoitti...

Mainiot puput :)

Intsu kirjoitti...

Oi,oi tuommosen kanan minäkin haluaisin. Katsoin,että se olisi tarjouksessakin. Minä tykkään myös kovasti Vallilan verhoista. Kyllä meikäläisellekin on kova paikka pysyä kotona. Ensin jo aikoinaan työkyvyttömyyseläkkeelle jäänti oli tosi kova paikka.Aivan pää meinasi hajota..Nyt on sitten ollut kauheaa loukkaantumiseni ja kun vammasta johtuen on niin vähän mitä pystyn tehdä. Myös hirveä paikka,kun en enää pysty ajamaan autoa ja kaiken päälle tää karenssi.

Saija kirjoitti...

Mukavaa pääsiäistä sinne! Meilläkin vain ollaan kotona, tällä kertaa ihan kahdestaan.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Piha peittyi eilen lumeen, ulkotyöt ei innosta.