sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Sukissa pelkkää raitaa

Jossain pitkäperjantain ja lankalauantain välissä päätin, että en vietä tätä pääsiäistä siivoten, vaan nyt teen ihan vaan sitä mistä tykkään. Neulon! Toki olen siivonnut, pessyt pyykkiä, järjestellyt, kohentanut kotia, mutta en varsinaisesti siivonnut. Paitsi vessan ;) Ja voi miten vapaat onkaan tuntuneet pitkiltä, kun vielä huomennakin voin neuloa. Sain sen verran inspistä niistä aiemmin mainitsemistani tylsistä lankalaatikoista, että siirtelin aiemmin viikolla osan langoista tikapuille kivoin väriparein ja askelmien tyhjennyttyä lisäsin lisää keriä saaden kaksi 32 ltr laatikkoa tyhjäksi.
Ihan kaikki langat eivät ole marinaadiansa pitäneet, en tykkää, mutta ehkä nämäkin löytävät parinsa.
 Näissä kaikissa sukissa on Novitan lanka, yksiväristä ja raitaa. Jos lankaa on ollut enemmän, neulon ensinnä sukat yhdeltä kerältä.
Jämät punnitsen ja jaan kahtia. Sitten valitsen lisäksi kivan lisävärin, tässä tummanvihreä. Sukan koko määräytyy langanriittävyyden mukaan. Neljä paria naisten jalkaan sopivia. 
 Töissä aloitettu sukkapari on helppo tehdä yhdeltä kerältä. Langat pysyvät hyvin ruodussaan pienessä tilassa, pienessä pussukassa. Tämän parin viimeistelin kotona, että sain muokata sopivan koon.
Tässä parissa terän valkoinen on eri erää kuin varren joustimessa. Raitalanka tuo kivan lisän.
Perussukissa ei ole mitään kikkailuja. Olen lähinnä iloinen niiden lankalaatikoiden tyhjentymisestä ja ainaisten jämälankojen vähentymisestä.
Miltä kuulostaisi sukkasunnuntai uusissa sukissa?


8 kommenttia:

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Hyvännäkösiä sukkia kivat nuo raitavarret,pitää ottaa mallia;)

Liisan kotona kirjoitti...

Kauniita sukkia <3 Mukavaa pääsiäisen jatkoa <3

Onneli Winter kirjoitti...

Joka päivä sukkapäivä joten tarpeeseen varmasti tulevat. Minulla ainakin villasukat on vuoden ympäri käytössä...kesälläkin ;) täällä harvemmin kun niin helteistä on. Neulomuksia täälläkin kilkuteltu ja yhdet mustat sukatkin, valoa kun riittää tumman neuleen neulomiseen. Hyvää pääsiäispäivää <3

iso gnu kirjoitti...

Raitasukat on aina minusta kauniita!

satunNainen Paula kirjoitti...

Hieno tikapuuinstallaatio!
Tykkään myös yhdistää 7veikan raitaa ja yksiväristä, se o niin helppoa, mutta kuitenkin jättää tilaa omalle "designille".
Myöhästynyt pääsiäistervehdys samalla...

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Lämpimissä villasukissa hengityskin tasaantuu.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Raidat ovat aivan ihania.

TeSa kirjoitti...

Niin on, arkista ihanuutta.