maanantai 27. huhtikuuta 2020

Jokanaisen puukässää

 Mikä onkaan ihanampaa, kuin uuden kirjan tuoksu! Jokanaisen puukässä on matalankynnyksen opas nikkaroijille, joilla ei ole suurta työtilaa omalle luovuudelle, eikä seinämetreittäin työkaluja töidensä toteuttamiseen. 
Mutta sinulla on näppärät kädet, mahdollisuus työskentelyyn, perustyökalut ja paikka valmiille työlle. Eikä sillä jälkimmäiselläkään niin väliä, aina voi lahjoa toisen omilla valmiilla tuotteillaan.
 Puukässään on kerätty 20 helposti toteutettavaa ohjetta, joita jokainen voi muokata omiin tarpeisiinsa sopiviin mittoihin. Suurin osa töistä voidaan tehdä kierrättämällä jo olemassa olevaa tai osat voi löytyä kierrätyskeskuksesta.
 Itseäni inspiroi moni ohje, mutta mukinaluset/muistipeli oli mielestäni toteuttamiskelpoinen tehotyttöjen ulkopeliksi.
 Susanna Uusitalon ohjeita löytyy niin ulkotiloihin kuin sisälle  tuleviin säilytykseen. Monta kivaa ideaa ehtii toteuttaa vielä ennen pihakauden alkua vaikka parvekekäyttöön.
 Ohjeet on tehty selkeiksi, vaihtoehdot näkyviksi. Jokainen vaihe on kerrottu seikkaperäisesti ja estetiikka kuvissa on mieleinen.
 Kirjan ohjeilla pystyy tarttumaan toimeen ilman puusepänkoulutusta. Yhteiset projektit vaikka lasten kanssa, kun ensinnä käy sahauttamassa materiaalin valmiiseen mittaan puutavaraliikkeessä.
 Sitten onkin valittava vielä väri valmiiseen pintaan! Tällä kirjalla lahjon nuoren naisen, joka voi toteuttaa omia ideoitaan.6 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Minusta vaikuttaa hyvältä kirjalta. Kiitos esittelystä.

satunNainen Paula kirjoitti...

Olisi niin ihanaa, jos osaisi ja uskaltaisi...
Ei siihen aikaan, kun itse kiertokoulua kävin, tytöt voineet valita puukässyä. Monta kertaa olen miettinyt, että pitäisi mennä Opistoon koittamaan - mutta pelkään ihan liikaa kaikkea terävää ja pyörivää ja hurisevaa...

TeSa kirjoitti...

Opistoilla onollut tarjolla vanhempi-lapsi puutyö, jossa jokainen pystyy tekemään.
Toki osaava ohjaaja opastaa kädestä pitäen, tekniikka ja kolmiulotteisuus on kivaa.

Liisa kirjoitti...

Hyvä kirja varppina!
Puutyöt sopii tytöille ja pojille;))

Sartsa kirjoitti...

Uuden kirjan tuoksu on kyllä tunnistettava mielikuva.

TeSa kirjoitti...

Suorastaan inspiroiva!