tiistai 28. huhtikuuta 2020

Nukkien mökkikirja

 Nukkien mökkikirja on Hanna Merosen uusi nukkiskirja, jossa hän esittelee monen monituista ihanaa pikkuesinettä, niiden valmistamista ja pienen mökin neljä vuodenaikaa kausikoristeineen ja esineineen. Kirja tarjoaa vinkit mineilyrakentamiseen ja sisustamiseen. Ohjeet on tehty 1:12, joka on aika yleinen valmistavaroiden ja markkinamyyjien suosima tuotekoko.
Kirjan alkuosiossa valmistetaan ensinnä itse mökki. Pelkästään mökin rakentamisessa on monta erilaista vaihetta.

Kevät

Se on nyt! Keväällä tarkistetaan onko katiska kunnossa, koska pian vedet lämpiävät ja kala liikkuu. Keväällä nousevat syksyllä istutetut sipulikukat. Näiden tekemiseen jää koukkuun. Kevät vaatii myös pihatöiden aloittamisen. Sillä pian on...
 Kesä

Silloin maistetaan mansikkaa, tuoksutellaan ruusuja ja oiotaan jalkoja puutarhassa rottinkisella tuolilla. Tai etsitään varastosta ne iki-ihanat retrohenkiset metalliputkituolit. Pitääköhän ne päällikankaat jo vaihtaa tänä kesänä?
 Syksy

 Korjataan satoa ja haravoidaan lehdet kompostiin. Ihan kaikkia lehtiä ei kannata haravoida, kun ne suojaa kasvustoakin talven tullen. Sienet on kiva kerätä itse tehtyyn sienikoriin ja omenat, nekin säilyy kellarissa omissa koreissaan. Korien valmistamiseen on hyvät ohjeet.
 Talvi

On aika aloittaa valmistelut joulua varten. Tehdään paperiaskarteluna pienet lumitähdet ikkunoihin. Samalla kerätään materiaali joulukortteihin ja mietitään onko oikea kuusi järkevin hankinta vai ostetaanko tekokuusi? Kirjassa on ohje kuusen valmistamiseen. 
Joulun tuoksut ja kauniit kukat viimeistelevät kauniin kattauksen.
 Jumiudun yhä uudestaan ja uudestaan tälle sivulle. Liekö väri vai tunnelma, mutta tämä on niin rauhoittavaa katsella.
 Takkasetin valmistamiseen löytyy myös ohje. Mineilyyn jää koukkuun.
 Rautalangasta voi väännellä keittiövälineet samalla kertaa.
 Koti vaatii erilaisia astioita, samoin minikeittiö. Kannattaa penkoa omat laatikot, josko sieltä löytyy kirjan ideoilla vaikka kauniit kakkulautaset.
 Itseäni kiinnostaa eniten erilaiset pujottelut, kuten tämä matto. Siihen löytyy yksityiskohtaiset ohjeet, joilla luulis hätäisemmänkin saavan valmiin maton aikaiseksi.
 Pidän kirjasta, jossa on selkeät kuvat tekstin tukena. Pelkkä teksti ei välttämättä avaa ihan kaikkea.
Tekstiiliosiossa on monta kivaa ja kodikasta tunnelmaa tuovaa ohjetta aina patjasta maton valmistamiseen.
 

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

ihana-kirja!
ikuinen haaveeni..tehdä roombox/tai nukkis-juttuja
kaikki kotityöt ym ,pitäis laittaa hyllylle ja tehdä vainniitä ihania juttuja!
Kiitos TeSa tästä kirja -esittelystä!
Hauskaa;))))Wappua Teille:);)

Sartsa kirjoitti...

Minulla jäis homma varmaan jo siihen mökin itse tekemiseen ...liian vaativaa puusepäntyötä?

KristiinaS kirjoitti...

Oi oi mikä aarrekirja, sinulle. Onneksi en ole tuohon mineilyyn hurahtanut. Jotain pientä olen kokeeksi tehnyt ja siihen jäi vaikka kivaa olikin.
Puutöitä varten mulla on vuolupuukko ja koverrin. Kerkeis vaan joskun niitäkin käyttää. Saaressa ollessa oli aikaa ja materiaalia.

TeSa kirjoitti...

Nukkisprokkiksen ei täydy olla suuren suuri. Vähän kerrallaan ja valmiiseen laatikkoon voi aloittaa oman roomboxinsa. Tämän kirjan pieni talo on tehty pahvista. Materiaalit voi löytyä jopa kotoa.
Minusta on kiva, että kaikilla on mahdollista löytää esineitä ja asioita kotoaan. Pieni hurahtaminen asiaan kuin asiaan on ihan parasta!