lauantai 9. toukokuuta 2020

Äitienpäivä

Ihana aurinko on hellinyt meitä koko lauantain. Aamulla näytti ensin siltä, että ei hyvältä näytä, kun taivas oli paksun pilven peitossa. Kiitos jälleen jäätävän kovan tuulen, olemme saaneet kuivatettua pyykit pihalla.
Harvemmin tulee enää pestyä pyykkiä arkena, kun ei sitä kerry siinä määrin, kuin aiemmin.
Auringosta on otettu hyöty talteen ja kannettu matot ulos tuulettumaan. Ei niitä sinne sateella viitsisi roudata. Seuraavaksi matot kannetaan mattorantaan, tänään vielä pirtille. Toisaalta ei olisi huono idea viedä ne mattopesulaan. Sinnehän voisi ajaa koska vaan.
Sitä minä vaan mietin, että miten sitä hiekkaa on kantautunut niin kamalasti eteisestä eteenpäin, kun ihan vaan kahden rampataan.
Pölyhuiskaakin heilutettiin niin, että ajoittain aivastutti. Mistä sitä pölyäkin niin on päässyt kerrostumaan? On niin kiva katsella pöydän pölytöntä pintaa, kun aurinko heijastelee säteitään, eikä ensimmäisenä näy harmaus.
Kuvien kukka-asetelma on kiva asettaa keittiönpöydälle. Näyttävät oksakrysanteemit ja ruusut on aseteltu suureen Pentkin maljakkoon.
Kun aamulla suunniteltiin, että ei sitten myllätä koko huushollia, ehditään jotain muutakin, niin koko päivähän tässä on taas puuhasteltu moppien ja laitteiden kanssa. Huoh!
Arvannette, että ei tässä vielä kaikki.
Siirrettiin pirtin kaikki viherkasvit pitkin poikin huonetta, että mahduin pesemään pirtin ikkunat. Oi että miten tuli heti niin kirkasta! Mahdoton nokikerros kuoriutui pois pinnoista. Ulkona pauhaava tuulikaan ei haitannut pesua, kun suunta oli toisaalle.
Samalla sain siivottua jälleen kaikki viherkasvit, saksittua hiukan huonoja ja siirtelin arimmat pois kesäauringon paahteesta. Kesällä on kiva, kun voi sisustaa kodin pimeimpiäkin nurkkia viherkasveilla, kun hajavalo riittää osalle kasveja ihan mainiosti.
Kiinnitettiin yksi hylly telkkuhuoneen seinään ja sain järjesteltyä tavarat paikoilleen. Vielä pitää viikata puhtaat pyykit kaappeihin. Päivän saa kummasti kulumaan huomaamattaan kodin perustöihin. Hyvä ruokatauko oli tarpeen, grilli lämpeni nopsaan. Ulkona ruokailu ei ole vielä käynyt mielessä, mutta jos ennusteisiin on uskominen, kesästä on tulossa kuuma, jopa ennätyshelteinen.
Tässä vaiheessa alkaa saunan lämmittäminen ja käsitöihin paneutuminen. Olen niin innoissani, kun olen saanut neulottua. Raitalangat ovat vähentyneet siinä määrin, että ihan heti en halua niitä nähdäkkään.
Huomenna, sunnuntaina, ei ole käsitöiden vuoro. Osa lapsista tulee äitienpäiväksi kotiin. Ihanaa, kun ei liiemmin olla nähty kevään aikana. Nuorinta näemme usein. Viikolla vietimme yhteisen lounashetken, kun hänen työnsä sattui samoille kulmille meidän työpaikan lähellä.
Hyödynnämme lapsia ja heidän voimiaan omien töidemme mahdollistamiseksi. Toivottavasti ilmat sallivat ulkoilun.
Pihatyöt eivät ole oikein innostaneet loppuviikosta. Jotain väsymystä on ollut havaittavissa.  Töissäkin on ollut omat haastensa. Onneksi on vielä saatu olla töissä.
Toivotan teille kaikille mitä kauneinta äitienpäivää

Äideistä parhain

Lapsuus, se on korvaamaton.
Paljon mä sain, siks' kiitän nyt vain.
Äidillein vaan laulaa nyt saan,
äideistä parhaimman sain.

Lohdun hän loi, suojan hän soi.
Hellyyttä koin, nyt kiittää sua voin.
Rakkaudesta voimaa mä saan,
äideistä parhaimman sain.

Hän ymmärtää ja lohduttaa,
Laulun tään hän hyt saa.
Kallein hän on, niin korvaamaton,
Parhain hän on, äiti mun.

Luotas jos tie kerran mun vie,
Suureks, kun vartun, unhoot et jää.
Muistot nää mieleen jää, rakkautes tää.
Äideistä parhain sä oot.

Jari Huhtasalo


3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kovasti siellä on touhuttu;) yhdessä;);).
Näitä juttuja lukisin vaikka kilometrin;))
Mukava kun saatte lapsukaiset lapsineen ,äitienpäivän viettooN:))
Oikein Aurinkoista ja lämmintä Äitienpäivää!

jk,tuo pikku-Jarin laulamana ,,tahtoo itkettää
kun toivois että ois ollut "hyvä -äiti":)

Sartsa kirjoitti...

Kotityöt ei oo yhtään kivoja, etenkin, jos ne on jollain lailla pakollisia. Toisaalta kiva, kun saa ne tehtyä. Sellaset työt on mukavimpia, joissa selkeästi näkee tuloksen.
Laulun sanoja ei pysty vain lukemaan runona,vaan se on mielessään laulettava :)

TeSa kirjoitti...

Lapsille oma äiti on aina paras äiti. Aika saattaa muuttaa käsitettä hyvä.
Korvamadonhan tästä saa, kun alkaa hyräilemään =)
Kiitos teille.