keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Kirkas keltainen

Hiukan jänskätti, kun huomasin kiinanruusuni taas kasvattavan nuppua. Mitähän sekoitusta sieltä nyt tulee. Viimeksi saimme ihailla sorbettia. Nupun aukeaminen kesti tuskastuttavan kauan ja lopulta olin missata koko kukan, kun en enään malttanut olla skarppina. Tällä kertaa väri oli alkuperäinen keltainen, punaisin sisuksin. Mielestäni tämä voisi kukkia jatkuvasti. Tai ainakin useammalla kukalla, kuin yhdellä. On se kaunis.
Luonnonvaraisina lämpimissä maissa näitä kasvaa aitapuskina, olisipa niin meilläkin. Tosin en ihan aidanteeksi istuttaisi, kun en mitään muutakaan halua peittämään maisemia.
Tätä kukkivaa iloa olen nyt seurannut muutaman päivän ja pian se on vain muistoina kuvissani.
Aloittelin vappuna neulomaan värikkäitä polvareita, lankoina Novitaa. Pyysin miästä asioimaan lankahyllyllä ja tuomaan vain yhden auringonkukan, eli keltaisen seiskan. Omissa varastoissani ei ollut enään yhtään keltaista lankaa.
Sain hyvän väriparin Novitan raidalle. Kahden kerroksen raidoilla, keväistä ilottelua koko säären mitalla. Parilla on painoa tasan 0,200 kg.

9 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kiitos ,ihanan pirteä,tarina:)
Kauniit sukat:)))
Keltainen kiinanruusu ,ihan uusi tuttavuus:))

Irma kirjoitti...

Olet kyllä mahdottoman aikaansaava!!! Kivan pirteät sukat, tykkään!

Intsu kirjoitti...

Minulla on kiinanruusussani kaksi aukeamaisillaan olevaa nuppua. Näyttäis,että oransseja kukkia.Nuo sukat ovat aivan ihanat.Nuo värit sen tekevät.

Saija kirjoitti...

Kaunis se on, todellakin! Keväiset on sukatkin :)

Sartsa kirjoitti...

Ompa eksoottisen näkönen! Ite miellän kiinanruusun aina punaseksi.
Trooppiset sukatkin :)

satunNainen Paula kirjoitti...

Herkulliset sukat, myös oiva väripari kiinanruusulle. Kukkiiko jatkossa jaloissasi?
Kiinanruusun kukinta on kyllä upeaa. Ex-poikaystävällä oli valtaisa kiinanruusu, hoiti sitä kuin lemmikkiään. No, ehkä sekin vaikutti, että kukka oli ollut edesmenneen äidin silmäterä. Kukinta sai meikäläisen (joka tappaa viherkasvin jo katseellaan...) vaikuttuneeksi.

TeSa kirjoitti...

Kiinanruusuissa on monia värivaihtoehtoja, punaisissakin useampi eri sävy. Pirtsakat sukat eivät tule minun jalkaani, himpan liian suuret.
Kiitos teille kaikille.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana kukkanen ja oi oi noita ihanuuksia sukkia

TeSa kirjoitti...

🥰