maanantai 18. toukokuuta 2020

The ranch


Vuonna nakki rakennettiin köynnöstuki työhuoneelle menevän tien varteen. Tänä keväänä työ nytkähti eteenpäin ja köynnöstuesta tuli köynnöskaari. Joustinpatjojen yksinäinen pönöttäminen on ollut himpan irrallista, mutta nyt kaaren valmistuttua tästä tuli the ranch! Niin sen naapurinmiäs nimesi.
Kaareen lisätään myöhemmin verkko, joka mahdollistaa köynnöksen kunnollisen kasvun. Itselläni on vielä jotakin ideoita joita lisätään ajan ollen kaaren päälle.
Rakenteen korkeuden määritteli traktori jolla pitää päästä ajamaan tästä niin talvella, kuin kesälläkin.
Molemmin puolin kaarta on suuret istutuslaatikot joissa oli entuudestaan melkoisen hidaskavuinen köynnöshortensia. Ihan ei täytä kasvuvaatimuksia varjosta tai puolivarjoisesta kasvupaikasta, mutta kastellaan ja huolehditaan suojauksesta tarvittaessa.
Laatikkoa täydentämään ostin Hankkijalta molemmin puolin pallohortesian, Strong Annabelle, jolla on suuri valkoinen pallomainen kukinto. Yhdestä taimesta kasvaa n.120 leveä ja 140 korkea kasvusto. Kukinta-aika on heinä-elokuu ja tämän pitäisi kestää hyvin vaihtelevia kasvuolosuhteita aina 4.vyöhykkeellä, jopa 5.
  Nostin muuttolinnut, "Öttiäiset", joustimiin, jossa ne pöllämysteenä katselevat meidän touhuiluja.


3 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Ai että tuo on kiva ja varmasti kaunis sitku kasvit siinä vihertää. Kaikenlaista askarta teillä on. Huh huh. Ja seuraavan postin keinukin. Ja se pergola. Millon siellä ehdit aikaa viettää kun touhua riittää.

satunNainen Paula kirjoitti...

Suuren maailman tyyliä! :o)
Oi, osaan vaan kuvitella, miten upea tuo on kukkivana!

TeSa kirjoitti...

Tänä keväänä on tullut enemmän kuin tarpeeseen tämä oma piha! Molemmat voivat puuhailla omiaan, ei nyhjötetä kylki kyljessä, jos ei halua. Mahdollisuus kaikenlaiseen tekemiseen tarvii lähteä itsestä, ei pakosta. Näillä ilmoilla ei vielä ole tarvetta pergolalle, mutta kun hellettä pukkaa, niin taukojuomat. Voi ettien, että.