sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Kevään lämpö tallentui

Arvaatko missä olemme olleet? No, ihan pihalla. Tämä lämmön määrä suorastaan velvoittaa ulkoiluun. Pihapuuhailut ovat pitäneet otteessaan koko viikonlopun. Perjantaina kirjoitimme ruutupaperille uuden sivun, jossa on tavoite tälle viikonlopulle. Joitakin kohtia olemme saaneet jo vetää yli. Osa työlistan kohteista on niin suuria tai pitkäkestoisia tai monivaiheisia, että työ siirtyy vielä seuraavallekin sivulle. 
Tämän aamun työ, paskanajo, ei löytynyt listalta. Se piti muistaa ilman kirjaamistakin, kun olin sopinut läheisen tilanomistajan kanssa, että voisimme tulla tänä aamuna tyhjentämään paskaruuman. Työ sujui aika joutuin, kun kaksi tyhjensi ruumaa ja minä siirsin tuotosta kärryssä keolle. 
Kävimme välillä kotona kippaamassa kärryn tyhjäksi ja taas takaisin. Meiltä puuttuu varsinainen kippauspaikka, joka täytyy aina tehdä kutakin kuormaa varten. Tämän tuotoksen pyysin kippaamaan mahdollisimman lähelle, mutta tarpeeksi kauas, että se ei ihan terassille näy. Parin vuoden kuluttua on taas valmista maatunutta lantaa käytössä. 
Eilen kärräsin monta kuormallista mullaksi muuttunutta puutarhan kukkamaalle, kun ensinnä olin kitkenyt, kaivanut malvan menneen talven juurakoita ja tehnyt parit istutukset. Viime päivät on menneet kasvihuoneen tyhjennykseen. Pyrin tyhjentämään aina huoneen ennen hyötykasvien laittoa, eli kukkaset pois. Pesin huoneen ikkunat vielä sisäpuoleltakin perjantai-iltana, kun taivas oli ihan pilvinen. Tänään vielä imuroin karikkeet lattialta, että voin kantaa laatikot, säkit ja ruukut huoneeseen.
Jokaisessa välissä teen kierrosta pitkin pihaa, kitken, nostan, kastelen ja siirrän. Käyn kurkkaamassa kuinka työ etenee pergolan puolella ja keskustelen miähen kanssa miten edetään. Laitetaanko, vai katsellaanko hetki?
En yhtään muistanut istuttaneeni tahakylmänkukkaa, mutta ilahduttava nämä oli nähdä kukkivana.
Sopii niin hyvin samoissa väreissä neulomieni pitkien polvarien kanssa, joihin on tallentunut kevään lämpö.
Sukat ilahduttavat saajaansa ensi jouluna. Raita on Novitan, yksivärinen on Lankamaailman Ville.
Huomenna vaihtuu kesäkuu. Kypynpä vaan, mihin meni toukokuu?


7 kommenttia:

Nila kirjoitti...

No on sielläkin ollut projektia. Meillä on ollut jo muutaman vuoden traktorilavan verran paskaa pressun alla. Puolet on käytetty. Sitä on hyvä olla kun joka vuosi sitä kuitenkin tarvitaan. Ihana kylmänkukka.

Sartsa kirjoitti...

Ihastuttavat kukat, joiden väriset sukat.
Hienosti muistitte myös listan ulkopuolisen homman ;D

satunNainen Paula kirjoitti...

Minäkin kirjoitin ruutupaperille viikonlopun puuhat: päättävää...
Loma alkoi, äkkiä villinä rehottavaa pihaa karkuun...
Sukat ja kukat, täydellinen yhdistelmä.

satunNainen Paula kirjoitti...

Jessus tätä automaattikorjausta! Ei päättävää vaan pakattavaa!

*VEKKI* kirjoitti...

Aivan ihanat kukat ja niin hämäläistä. Sukatkin ihan sävysävyyn, kauniit.

Susi kirjoitti...

Kyllä on komeaa kukkaloistoa! Sä oot kyllä niin taitava viherpeukalo kun saat kaiken kukkimaan niin kauniisti. Pirtsakat sukat :) Hyvää kesää!

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Sukkapuikot ovat jääneet nyt kesälomille, tai siltä ainakin tuntuu, kun ei millään tule valmista.