sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

6-vuotta

 Maaliskuu, Miljan juhlakuu, se vaan jatkuu. Ensimmäisethän laulut laulettiin ennen talvilomaa, kun en halunnut ottaa lahjapussia mukaan reissuun. Toiset laulut luikautettiin lomalla ja tänään, lopultakin tänään pääsimme yhdessä juhlimaan, kun kaikki taudit on sairastettu. Toistaiseksi.



Teemajuhla kissa, näkyi kakussa, serviiseissä, lautasissa ja mukeissa. Tässä kodissa on niitä oikeitakin kissoja kolme. 

6-vuotta on ihan hassu ikä. Vai onko kuusi vuotias ihan hassu? Niin se on. Tyttö on ihan hassu. Joudun poistamaan monta kuvaa, kun hassu tyttö hassuttelee. 
Kakku, voi ettien että!





Kynttilä sytytettiin toistamiseen, saa puhaltaa uudestaan!





Tämä oli niin hyvää, että. Luottoleipurin käsialaa. Voileipäkakku on miniän tekemä, mehukas ja maittava.


Mummi ja Milja
Olen se hassumummi. Kukaan muu isovanhempi ei ole saanut sitä nimitystä Miljalta. Yhtään ymmärrä, mistä moinen kunnia 😄
Otettiin vaarikin mukaan kuviin. Vaari näppäröi, kun me ollaan kuvauksellisia. 







Muutaman kerran olen ajatellut pyytää pojalta lupaa julkaista kuvia hänen harrastuksestaan, joka on miniatyyrit. Tänään oli hyvä tilaisuus, sopiva valo ja näin sain luvan esitellä hänen valmistamiaan ja maalaamiaan Warhammereita.  
Miniatyyrit ovat olleet humun harrastus jo teini-iässä, mutta jäivät unholaan aikuisuuden kynnyksellä. Osat ja pelit keräsivät pölyä vuosia työhuoneellani, kunnes muutama vuosi sitten hän tiedusteli, että vieläkö ne on tallessa? Eihän me heitetä pois mitään, joten tuu vaan hakemaan ja sit se oli taas menoa!
Vanha armeija, uudet, aikaa maaleja, päättömiä hahmoja, uudelleen kasausta ja pelireissuja. 
Keräsin kuvia kollaaseiksi, mutta klikkaamalla suuremmaksi, näet yksityiskohtia ja sen kuinka pienistä osista on kyse, kun hahmot on 1:56. Viralliset miniatyyrit ovat 28 mm korkeita.
Kädentaidot ja tarkka näkö on hyväksi. Humu ei tarvitse suurennuslasia, minä tarvin kameran zoomaamaan pikkutarkat osat. 
Jokaisella osalla on oma tarkoituksensa. Jokainen osa on täynnä yksityiskohtia ja pientä näperrystä. Olen antanut jopa katkenneen hopeavitjani hyödynnettäväksi tämän harrastuksen osiin käytettäväksi.
Eri peleissä on omat armeijat, sen kertoo värit.
Harrastajissa on ikäryhmä hyvin laaja. Osa vain maalailee ja myy. Osa vain pelaa. Osa maalaa, pelaa ja myy. Minä ihastelen yksityiskohtia ja siistiä järjestystä lasivitriinissä, jossa näitä säilytetään, kun niillä ei pelata.
Naapurin sanoja lainatakseni, se ei ole harrastus eikä mikään, jos se ei vie konkurssiin. Tähän harrastukseen on tullut lisää mahdollisuuksia uuden kynäruiskun myötä.
Tässä taloudessa myös miniä ja tytär ovat ottaneet osaa maalaukseen.

7 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Kivahan se on kuin saa monet synttärit! Kakku on aivan upea. Minunkin poika maalasi Warhammereita. Ovat yhä tallella.

Sartsa kirjoitti...

Tytöt on tyttöjä! Kuvauksellisia hassuttelijoita. :)
Meillä on vanhimmalla pojalla samat harrasteet War hammereiden parissa. Monitahoinen harrastus. Nuo hahmotkin ovat jo arvokkaita osina ostettuina. Eli konkurssi on vain ajan kysymys ;D

Irma kirjoitti...

Teillä on kädentaitoa koko porukalla!
On tainnut olla kivat hassuttellusynttärit ja kakku on tosiaan hieno.

satunNainen Paula kirjoitti...

Keväisiä keijuja mekkosissaan kaksin kappalein. Onnea!
Hii-haa, käden taidot ja tarkkuus periytyvää laatua! :)

Puikoillanikin kirjoitti...

Kiva kakku 6-vuotiaalle.
Warhammer-harrastuksessa pitää varmaan olla rauhallinen ja kärsivällinen luonteenlaatu. Tai ainakin ne ominaisuudet vähintään kehittyvät armeijoita rakentaessa.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana iloinen päivänsankari, ja onpas hänellä ollut upea kakku. Hauskat kuvat saivat ihan hymyn huulille. Onnittelut ihanalle 6-vuotiaalle.

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille ❤
On kiva, kun on kivat harrastukset.