tiistai 15. maaliskuuta 2022

Harmaa neule

Toinen matkaneuleeni oli harmaa villis, jota olin aloitellut jo kotona. Pitkillä automatkoilla simppeli sileä neule on kiva tehdä, kun ei täydy käyttää mittanauhaa kuin satunnaisesti. Ei mallilehteä, kun ei ole kuviosta huolta. Hihat pitsineuleineen aloitin ennen paluumatkaa, jolloin sekin oli helppoa toistoa kotiin asti. Sain työn ommeltua valmiiksi, kastelin ja silitin, mutta kuvaus jäi. Auringon painuessa mailleen saimme otettua langansävyistä hyvän kuvan.
Vain hihassa on pitsikuvio. Helmassa on satunnaisesti nurja silmukka, mutta se ei kyllä näy langanvalinnassani.
Neuleen malli on laatikko, lasketulla hihalla.
Vaikka silitin neuleen, niin eihän se montaa päivää viikattuna ollessaan ole  sileä, kun kuvataan. 
Lanka on Lankamaailman Soft Merino, 100 % merinovilla ja Cewec Tibet. Tässä langassa on 24 % jakinvillaa, 55 % merinovillaa ja 21 % pa. Tästä Tibetistä neuloin pari vuotta sitten itselleni ohuen neuleen. Kun lankaa jäi, ostin sen kaveriksi Soft Merinon alesta. 
Langankulutus 600 g.
Idea paitaani löytyy SK 1/22, 25. 



5 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Olet ahkera neuloja, koska aina näyttää ilmestyvän uusia villapuseroita nopeasti. Harmaassa neuleessa hihojen pitsineuleet ovat se piste i:n päällä. Kiva ja monikäyttöinen pusero, joka sopii monenvärisiin alaosiin.

Puikoillanikin kirjoitti...

Piti oikein ottaa tuo lehti esiin ja huomasin, että olet tehnyt pääntien paljon fiksummin, kuin kuvan korkea pääntie. Tuohan ei käytössä pysy pystyssä vaan menee kasaan. Parempi valinta tuo perinteisempi pääntie. Nätti käyttöpusero.

TeSa kirjoitti...

Neuletyö on harraste, hyöty ja ilo! Ja taito muokata itselleen mieluisia asuja.
Kaunis kiitos teille ❤

*VEKKI* kirjoitti...

Oikein nätti neule. Ja lämmin.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, neule on kyllä mieluinen.