maanantai 14. maaliskuuta 2022

Slaavilaiset kyykkyhypyt

Maljakko Jysk

Viikonloppuna saimme nauttia kevään auringosta ja ihanasta lämmöstä. Samaa auringonpaistetta on luvassa koko viikolle, nautitaan siitä kukin omalla tavallamme. Lumi on ajoteillä yhtä muhjua ja vesilätäköitä. Tienpenkat ällöttävää kuraa ja rumuutta. Ensi kuun jälkeen on jo toukokuu! Ajatella kuinka aika kuluu ihan heittämällä. Viimeisetkin joulukoristeet on kannettu piiloihinsa, paitsi kasvarilta, jonka edusta on niin paksun lumenpeitossa, ettei ovet aukea vielä hetkeen. Eikä sillä ole vielä kiiruskaan.

Nyt on otettu hissukseen ihan luvan kanssa ja syystä. Kokeilin viime viikolla töiden jälkeen ottaa parit kyykkyhyppelyt, kun nousin pois autosta. 
Kaikki kävi niin nopeasti, että siinähän minä pötkötin jäätiköllä, enkä päässyt ylös. Miäs oli jo ennättänyt pirtille, eikä kuullut avunpyyntöjäni. Onneksi tuli pian takaisin ovelle huhuilemaan mihin jäi ja kuuli ääneni. 
Olin kaatunut eteenpäin satuttaen molemmat polveni, oikean käden sormet vääntyi. Lonkka ihan juntturassa ja kyljen lihasrypäs niin arka, että menin edeltä pakoon, kun lääkäri yritti tutkia. Kyljen kivun lisäksi palleassa ikävä kipu. Ja yllättävän paljon lisää kipukohtia, joista en tainnut edes muistaa kertoa. Lääkärin mukaan on vaikea arvioida kauanko kylki vihoittelee.
Voi vietävä! Vasta eilen oli ensimmäinen päivä, kun terävä kipu ei ollut läsnä jatkuvasti. Olen onnekas, kun mikään ei mennyt rikkipoikki, eikä suuri termospulloni työrepussani jäänyt kylkeni alle. Juurikin olin töissä siirtänyt työpöydällä työparini kanssa yhdessä yli tuhannen kilon kollia takapuoli pitkällä ja sitten en saanutkaan enää kenkiäni pois jaloistani. 
Mustelmat paranee, liikunta auttaa ja varovaisuus on paikallaan. Minulla on ulkonaliikkumiskielto yksinään, auto odottaa ovella, kun lähdemme liikkeelle. Vielä ei ole naurattanut, mutta ilokseni varpaat eivät saaneet osumaa 😀
Minulla oli talvilomalla aikaa miettiä kodin sisustusta. Viimeisten kodin muutostöiden jälkeen olen ollut ihan väsyksissä kaikesta niin ettei minulla ole ollut mitään intoa tehdä, eikä laittaa. 
Osa huoneista on ollut koko talven ilman mattoa. Ihastuin tähän Polytuft nahkasuikaleista tehtyyn mattoon, jonka pongasin Kuopion Picaso sisustuskaupasta. 
Matto on ruotsalainen tuote ja se valmistetaan Intiassa. 100% recycled jeans labels, eli kierrätetyt farkkuetiketit.
Väri on nature. Siinä on tarpeeksi sävyeroa lattiapinnoitteesta. Musta loimi mallaa hyvin telkkuhuoneen kirjahyllyyn. Maton huolto onnistuu imuroimalla ja pyyhkimällä kostealla liinalla, jos pintaa tulee tahroja. 
Luulen, että enemmän siihen tulee lankapölyä!
Nautitaan keväästä, 

6 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Aurinko todella nostaa päivälämpötiloja oikein kunnolla, mutta sitten tulee yö ja lämpötila laskee pakkaselle. Tämä sillä seurauksella, että nuo pihojen ja katujen jäätiköt eivät varmaan sula vielä pitkään aikaan. Nautitaan silti auringosta.
Toivon sinulle pikaista paranemista ja hyppelehän jatkossa varovasti.

TeSa kirjoitti...

Nautitaan kyllä! Kierrän tarkemmin uuden lumen peittämät jäätiköt 😊

Sartsa kirjoitti...

Voi jestas sentään! Vahinko ei tosiaankaan tule kello kaulassa. Toivottavasti alat elpymään nopeasti, eikä jää mitään jälkivaivoja. Varmaan vaikea olla täysin tekemättä mitään. Silloinhan sitä etenkin haluaisi tehdä, kun ei voi.

TeSa kirjoitti...

Näin toivon. Vähäseltään tehnyt jo jumppaliikkeitä kivun sallimissa rajoissa.

Saija kirjoitti...

Auts! Nyt on ollut tosi liukasta täällä kaupungissakin. Onneksi ei mennyt luita rikki.

TeSa kirjoitti...

Sepä! Näppärä, mutta ei tarpeeksi näppärä.