perjantai 12. elokuuta 2022

Näppis

 Joko saa jouluttaa? No saahan sitä! Olen taas penkonut lankakorejani etsien jotain, en muista enää mitä, mutta sieltähän löytyi pari vyyhtiä Pirkanmaan Kotityön Kesäpirkkaa, jota en edes muista ostaneeni. Olen saanut lankoja, olen hamstrannut lankoja, olen autuaasti yrittänyt unohtaa ostaneeni lankoja, jotta voin ostaa lisää lankoja. Hmm!

Näistä kahdesta, a' 100 g, vyyhdistä neuloin näppiksen vessaan ihan vain ja ainoastaan joulu mielessä. Aloitin ensin neulomisen yksinkertaisella langalla. Siinä meni juhannusreissu. Toinen reissu, kun lähdimme toistamiseen tyttären luo, purin työn ja aloitin sen kaksinkertaisena. No nyt on parempi tuntuma. 

Loin n.80 silmukkaa ja neuloin sen mitä lankaa riitti. Sadassa grammassa on n.300 m ja tällainen siitä tuli. Oikein neulottuna ei täydy kuin kääntää työ aina samaan suuntaan kerrosta vaihtaessaan, että saa nätin reunan. 

Miten sinä laitat käsipyyhkeen? Itse olen ottanut käyttöön nipistiminen, joten tässäkään pyyhkeessä ei ole roikotinta. 
Miksi?
Itse en tykkää kuivata käsiäni märkänä roikkuvaan pyyhkeeseen, vaan siirrän aina uuden kulman, että pyyhe ehtii välillä kuivumaan, kun on useampi käyttäjä samana päivänä. Pyyhe kuluu kauniimmin, kun sitä käyttää joka kulmasta, eikä roikota vain ja ainoastaan yhdestä.
Vahva neulos, 100% puuvilla, imaisee hyvin kosteutta ja on ryhdikäs. Pitkän muotonsa vuoksi voin käännellä sen monelle eri kulmalle, kunhan otan käyttöön.
Nyt viikaan sen kaappiin ja kerron vielä, että Arabian kettu ja tonttu kiinnostaa koko sarjana. Nyt minulla on jo yksi.

4 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

En ole koskaan neulonut enkä virkannut käsipyyhettä. Tuo näppis -sanana johti minut hetkeksi aivan harhaan ;) Minä kutsun näppikseksi tietokoneen kirjoitusosiota ;D

TeSa kirjoitti...

Näppäimistö 😊

Puikoillanikin kirjoitti...

Minulle kävi samoin kuin tuossa yllä; luulin että aiot kertoa tietokoneen näppäimistöstä. Onko tuo näppis vakiintunutkin sana käsipyyhemerkityksessä?

TeSa kirjoitti...

Yleinen sanonta on näppipyyhe, josta helppo johdannainen näppis.