tiistai 9. elokuuta 2022

Se on vaan sohva

 

Kesälomasuunnitelmiin kuului löytää uusi sohva sen kaurapuuronvärisen tilalle. Olin jo valmis lähtemään kaupoille, että tämäkin asia nytkähtää piirun verran eteenpäin. 
Sen verran suunnitelmiin oli tehty muutosta, että enää emme etsineet vuodesohvaa. Se on ihan älyttömän painava runkorakenteensa vuoksi ja niin vähällä käytöllä, että sen ostosuunnitelma hylättiin. Ostetaan tarpeeksi ilmapatjoja, jos niitä yövieraita. 
 Laitoin toriin myyntiin tuotteita ja samalla selasin. Arvasit! Löysin tämän selaamalla ja mikä minun huomioni kiinnitti juurikin tähän sohvaa oli musta valko harmaa löhö läsä- mallien seassa ryhdikäs vihreä. Lisää vihreää ei ole koskaan liikaa. 
Huomaa pöydällä pienten PartyLiten talojen takana viime joulun valkoinen joulutähti. Kun sohvaa vyörää tyynyillä, istuinsuojalla ja itsellään, ei sitä pohjaväriä paljon näy, jos jollain vihertää liikaa. 
Selkänojan toppaus on saanut kuljetuksessa hiukan muutosta, mutta ehkä se siitä käytössä ojentuu. Nyt, kun sohva on saatu pirttiin, niin voin taas huokaista. Värillä on väliä!
Uusin tulokas variegatan lehti on juuri sellainen, kun toivoin. Ei liikaa valkoista. Täysin valkoisena sillä ei ole elinmahdollisuutta, mutta vihertäessään kylläkin.
Emonsa alla, hyvässä suojassa. Olen siirtänyt niin lähelle ikkunaa kuin voi, saa kaiken valon mitä kesällä on. Talveksi siirrän kasvuvalon alle.
Makuuhuoneen viherkasvit ilahduttaa hyvin kasvaessaan. Edelleen pyrin pitämään sunnuntain kukkien hoitopäivänä, että viikossa olisi ainakin yksi päivä jolloin pysähdyn jokaisen luona. Välillä pitää ottaa ylimääräinen käyntikierros, mutta palaan aina sinä yhtenä päivänä uudestaan.


5 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Ei vihreää koskaan voi olla liikaa. Se rauhoittaa ja asettuu helposti huushollin muiden värien joukkoon.

Sartsa kirjoitti...

Minä vähän vierastan vihreää omassa ympäristössäni, mutta kaunis värihän se silti on muualla. Sohvan sävy on raikas ja kaunis.

TeSa kirjoitti...

Niin se on! Vihreään on helppo sisustaa.

Saija kirjoitti...

Tuo on niin hento vihreä, ettei todellakaan ole liikaa. Hyvin sopii huoneen tyyliin!

TeSa kirjoitti...

Kiitos, vaatii hiukan uskallusta poiketa tutusta kaavasta.