perjantai 26. elokuuta 2022

Pienet varjostimet

 Eteinen vaatii jo hämyvaloa aikaisiin aamuihin ja myöhäisiin iltoihin. Ihan järkkyä lämäyttää kattovalo päälle, kun aamulla jalatkaan vielä kanna. Meinasin kirjoittaa herättyään, mutta kun en meinaa millään herätä 😏

Tämä kesä on ollut järjestelyä ja pohdintaa mitä me näille kaikille tehdään. Minulla oli työhuoneella muutama sekalainen lasilaatikko, jossa oli jouten kaksi lasista varjostinta. Ollut jo vuosia siellä pölyyntymässä muiden materiaalien seassa. Ja huom! Nämä ei ole minun tekemät, olen ostanut sekalaisen lasikuorman, jossa nämäkin ovat olleet.
Hetken mietin, että näistähän voisi pienellä pyörittämisellä saada ihan kivat varjostimet, kun minun lampunjaloistani löytyy sopiva pari käyttöön.
Kierrätys- ja kirppismeinigillä jatketaan, kun se on minusta niin kiva tapa sisustaa. Hyllystä löytyi kaksi samanlaista lampunjalkaa, joissa oli johdotuksetkin kohdillaan. Vain lampun kanta piti vaihtaa. Miäs maalasi kultamaalilla pari valkoista ja näin ne saatiin mallaamaan paremmin kokonaisuuteen.
Onhan ne vähän naftit, niin kuin pikkupojan housunpuntit kesän jälkeen. Mutta hauskalla tavalla pienet, kun suuremmaksikaan en niitä ala tekemään. Nämä on tehty lyijykiskotekniikalla, jota ei saa enää harrastepiireissä tehdä lyijyn vuoksi, jos sinulla ei ole ammattitutkintoa tai -pätevyyttä.

Kun valot syttyy ajastuksella, kylpee eteinen auringonsäteissä. 
Keräilin lähes kaikki pienet mökit tähän. Nämä eivät ole samoja, joista teen jouluisen kylän.
Valaistuksessa otettiin huomioon lasin läpikuultavuus. Lamppu on pinnaltaan valkoinen, eli hehku ei näy lävitse.
Kokonaisuus on kiva sisääntulossa ja niille aamusilmille inhimillisen hämärä, mutta tarpeeksi sädehtivä, ettei kompuroi maton tupsuihin.
Matto K-Rauta

2 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Nätti, tunnelmallinen valo ja kokonaisuus:) Olet mahdottoman kekseliäs!

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Näistä tuli kyllä kiva yhdstelmä.