lauantai 15. lokakuuta 2022

Kronby-swoncho

 Tänään taitaa ollakin sellainen lokakuun harmaa, lonkeron harmaa, päivä. Taivas enteilee sadetta, maa kaipaa vettä. Miäs kuvasi viikolla uusimman neuleeni, kun taivas oli sees ja aurinko lämmitti. 
Novita 3/2022, ohje 33, Kronby-swoncho. Tämä ohje iski kuin sata salamaa heti lehden nähtyäni, mutta meni neulejonoon muiden perään.

"Kansallismuseon Toista maata-näyttelyn esineet ovat monenlaisia ja monessa eri käytössä palvelleita: kirkon esineistöä, astioita, leluja, käsityötarvikkeita."
Lehdessä on useampi mielenkiintoinen neule, josta haaveilen.
Tämä Sisko Sälpäkiven suunnittelema malli on saanut innostuksensa koristeellisesta Kruunpyyn vanhasta kirkon sisäkattomaalauksesta, joka on purettu 1822. 
Näin on saanut alkunsa Sälpäkiven tulkinnat neulottuina kansallisaarteina. 

Mikä on swoncho?
Jo lapsena minulla oli poncho. Ai että sen hapsut oli kivat!
Voi olla, että se asuste on minulla vieläkin jossain jemmoissa.
Nyt tässä on hihansuut, joka kokoaa helmat, siis swoncho.

Syksyinen luonto on kauneimmillaan
Tämän vaatteen kanssa pystyy liikkumaan hyvin. Jos kinnaa, nostaa takahelmoja himpan ylemmäksi. Tein yhdet lisäykset ohjetta enemmän, että sain helmaa pidemmäksi.
Ai mun hiukset? Ne on ihan omat, kihara ja väri. Aamulla sitaisen tiukan sykerön ilman lisäaineita, ettei hiukset valu silmille.
Valmiin neuleen paino on 0, 650 kg.
Ruskea lanka on Novitan seiskaa, 200 g kerissä myytävä CM kampanjalanka. Pistaasin vihreä on vuosia sitten Turun reissulta Lankamaailmasta ostettu vyötteetön kerä. 2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Upea boncho ja nopeasti olet sen saanut valmiiksi. Värit sopivat hyvin yhteenn.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos!