sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Syksyn tapahtumia

 Ihanaa, kun saa kokoontua ja osallistua tapahtumiin pitkän tauon jälkeen. Tosin tauti lisääntyy edelleen, mutta toivotaan, ettei se sulje taas kaikkia paikkoja. Me kävimme upeissa maisemissa, Leineperin Ruukissa Ulvilassa, jälleen kerran, kun vuorossa oli Tuliruukki. 
Historiallisessa miljöössä on tunnelmaa, kun sadat kynttilät ja roihut valaisevat teitä ja polkuja. 

Pimenevässä illassa paikka täyttyi vierailijoista, joita tuli monesta suunnasta. Meiltä on matkaa noin tunti suuntaansa, mutta sehän taittuu autolla. Vettä oli luvassa koko päiväksi, mutta iltaa kohden taivas selkeni. Oli fiksua laittaa kumpparit jalkaan. Vedin kyllä sellaisen kerrospukeutumisen ennätyksen varuiksi. Ei tarvinnut illalla palella, eikä tullut kyllä kuumakaan. 
Käsityöläiset olivat paikalla esittelemässä taitojaan ja myymässä tuotteitaan. Tässä on sepän paja.
Rakennuksessa on kauniit ikkunakaaret ja jykevät seinät.

Rakennus on suuri ja ryhdikäs. Tämän vieressä, Kullaanjoki Katokosken, toisella puolen on mylly, josta haimme lisää lättyjauhoja, aineet hernariin ja ohrapuuroon. Pussikaupalla hyvää mieltä ja vatsantäytettä.
Erilaiset tapahtumat rytmittävät ruukin vuodenaikoja. Näyttelyt, tapahtumat, teatteri ja tietysti upea miljöö tuo paikalle väkeä ympäri vuoden. Täällä on myös mahdollista vuokrata juhla- ja saunatilaa.
Savipakarissa tarjoillaan anniskeluoikeuksilla. Jonoa oli jatkuvasti ulos asti, mutta lämmin ja viihtyisä tila tarjosi katseltavaa annoksia odotellessamme. 
Raaka-aineet tulevat lähialueelta. Kuten myös tapahtumassa tarjolla olleiden myyntipisteiden tuotteet.
Illan ohjelmassa oli keskiaikaseuran taistelunäytös, tulinuolen ammuntaa, Zamburun rumputuli soittoesitys, tanssiesitys ja lopuksi Satasirkuksen Tulisirkus.
Led-vanne

Ei kommentteja: