sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Syyslomaviikko

Emme viettäneet varsinaista syyslomaa, mutta sehän oli kuluneella viikolla kouluissa ja oppilaitoksissa. Itse pidin yhdet korvaavat tunnit, joten lasissa kiinni. 
Osallistuimme moneen eri tapahtumaan niin, että nythän me sen loman tarvisimme! Teimme poikien perheiden kanssa rehvit Tampereen Tohlopinrantaan, koska siellä oli valoa. Lähdimme polulle heti kuuden jälkeen jolloin vältyimme ruuhkilta ja saimme automme hyvin parkkiin. 

Valopolulla on ollut viikon varrella ajoittain jopa ruuhkaa. Lukemani perusteella päivän kävijäennätys on ollut 5 000 henk. Se on paljon! Polun päässä on kävijälaskuri. Tänäänhän se on auki viimeistä päivää. 
Suosittu polku kerää kävijöitä tapahtumaan kauempaakin. Polku ei ole ihan simppeli käveltävä kivineen, kantoineen ja liukkaine pintoineen. Mutta se on kaunis kaikkine ledinauhoineen. Meidän käydessä ei kuultu liiemmin musiikkia. 
Tapahtuma järjestetään, valvotaan ja tehdään talkoovoimin. Melkoinen ponnistus näinkin suuren alueen valvonta.
Milja kulki äitinsä kanssa edeltä ja pojat jäivät odottamaan, kun kuvasin. Jokaisella meistä oli oma suosikkinsa, minä pidin tästä sarvista ja valoista tehdystä kruunusta.


Kiitos tästä upeasta elämyksestä!
Olen vältellyt kukkakauppoja. Toki niissä voi käydä ihan fiilistelemässä, mutta aina tuppaa kärry täyttymään viherryksillä. 
Nämä upeat kuuset Lielahden Plantagen.Tässä me paseerataan oman kylän kaupalla. Tuolla nousee uusi Tippavaaran ääsmarket. 
Ensi kuun puolella pääsemme jo ajamaan kunnolla uutta ohitustietä, kun nyt mutkittelemme uudella tiepohjalla vastaantulevien kaistalla vielä toistaiseksi. Paikkakunnalla on uusi tie, uusi paloasema sen varrella ja kohta uusi kauppa tien läheisyydessä.
Kävin hakemassa työhuoneelta lankojani kuvattavaksi päivänvalossa, kun outo rapina ihmetytti. Orava! Siinä se ihmetteli, mitä puuhailin. 

Ulkona saa paremman värin lankoihinsa, joista on tulossa jotain.
Otimme töistä yhden vapaapäivän ja lähdimme aamusta liikkeelle. Kävimme pikapoikkeaman työmaalla, josta jatkoimme matkaa kohti Iittalaa. Siellä tein täsmäostoja langoille, kuten myös Forssassa.
Suunta oli tyttären perheen luo. Emme ole käyneet sitten tupareiden, kun aina joku on ollut kipeänä tai työt haittana. 

Tänne on tullut pari typyä, Elli ja Tyyne. Voi ettien, että!
Toinen on niin kuvattavissa, ruokakipolla ja läsnä. Toinen vähän arempi.


Tytöt olivat odottaneet jo tuloamme. Meillä oli oikein puuhakas päivä ja iltaa kohden olimme jo varautuneet yökamppein. Oli kiva herätä aamulla, kun työt huomasivat meidän yöpyneen.


Tyttären kanssa teimme muutaman syksyisen askartelun illan ja aamun aikana. Oli kiva puuhailla pitkästä aikaa yhdessä.
😀
😊
Tarkkaa puuhaa
Olimme varanneet lomaviikolle myös teatteri-illan, jonne kiirehdimme tyttöjen luota.
Liput oli ostettu heti, kun ne tulivat myyntiin.
Esitys oli mahtipontinen, upea ja kaikki meni nappiin!
Erityisesti minuun teki vaikutuksen kuvatekniikka, musiikki ja puvustus.
Roolitukset olivat hyvät. 

Tarina on tuttu lasten videoista, joista muistan tämän olleen surullisin lastenelokuva. 
Teatteri tarjoaa melkoisia elämyksiä ja Tampereen Teatteri on ottanut kyllä eturivin paikan valinnoillaan viime vuosina. 


Tänään teimme hiukan syystöitä pihassa. Perkasimme vielä yhden kukkamaan ja haravoimme traktorin peräkärryllisen vaahteranlehtiä ja tatarin oksia. Oksia ja maatuneita kasvustoja on hyvä siistiä jo syksyllä niin ei jää keväälle paljon siistittävää. Silti sinne jää paljon törröttäjiä.
Upea ilma, mutta tosi viileä. Piti olla koko ajan liikkeessä, että tarkeni.


6 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Teillä on ollut kiva ja ohjelmantäyteinen lomaviikko.
Tuosta äs-marketista tuli mieleen, että kun minä olen tottunut sanomaat es-market, niin lapsenlapset korjaavat aina: ei se ole es-market, vaan äs-market.

KristiinaS kirjoitti...

Oli taas menoa ja meininkiä. Tuo valopolku on aina ollut niin kaunis - siis sun kuvia katsellen, en ole paikalla ollut. Ja tosiaan uutisissa oli kuvaa kun jono oli aika tiiviskin. Parempi on väljemmässä katsella.
Ihanat, kauniit kissat! Ja pikkutytöt on aina niin touhukkaan oloisia. Nythän alkaa olemaan jännittävät paikat toisessa perheessäsi;)

KristiinaS kirjoitti...

Kävin Weisteen joulumyymälässä, siis siellä missä niitä tehdään. Huvilassa oli erivärisiä huoneita. Pinkit joulukoristeet prinsessahahmoissa ja kaikenlaiset hörhötykset varmasti on pienten tyttöjen mieleen. Siniset ei niin sykähdyttäneet mutta 6.12. saisi kyllä komean koristelun niillä. Ja vihreä, ja valkoinen. Oli niin herkullisia kaikki mutta ostin vain yhden punaisen sydämen onnea tuovilla kärpässienillä Villen perheelle.
Anastasian tulen katsomaan 9.11. päivänäytökseen. Serkun perheessä oli ostettuna lippuja joita ei sitten kaikki pystykään käyttämään niin pääsen mukaan. Jee.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille ❤
Weisteen reissun missasimme ennen koronaa parista eri syystä. Puhetta oli taas, että voitsis tehdä uusi yritys.

Saija kirjoitti...

Valopolulla olisi ollut kiva kulkea kameran kanssa. Täällä tulee kohta jouluvalojen avaus. Hurmaavat kisuliinit!

TeSa kirjoitti...

Tänä vuonna taitaa valosarjat olla vähemmän aikaa käytössä, kuin olemme tottuneet.