sunnuntai 17. joulukuuta 2023

3.@dventti

Kylläpä tämä aika rientää, kun on jo kolmas sunnuntai ja taas on uuden yllätyksen aika. Minusta tämä adventtikalenteri on kyllä mukava. On suuremmat ja selkeät yllätykset ja jokainen on ollut todella mieluinen. 
 Kolmantena adventtina pääsee askartelemaan sohvaa, jossa on kauniisti kaartuva selkänoja. Kaikista yllätyksistä tein tämän ensimmäisenä. Sain pari harmaata hiusta lisää, kun nuo hammastikut, 17 kpl, sojottivat miten kukin tahollaan ennen kuin osuivat alapuolen reikiin.
Katkoin hiukan tikkujen päistä terävyyttä pois, liimasin jokaisen ensin yläkaareen ja sitten istuimeen. Alhaalla istuimen alla on vastin, johon pinnat pysähtyvät. 

Jalat liimattiin viimeiseksi ja hetken odottelun jälkeen pääsin maalaamaan. Hiukan raapaisin pinnasta kiinnityskohtia tasaisemmaksi ihan askarteluveitsellä. 
Tähän pinnasohvaan halusin sinapinkeltaisen värin, jonka sekoittelin kahdesta akryyliväristä. Maali kuivuu äkkiä pintakuivaksi, joten sain maalattua kaikki pinnat 2-3 kertaan illan aikana.
 Luulin, että ihan vain nopeasti tuosta vaan teen kaiken valmiiksi, mutta minulta on mennyt jokaisen yllätyksen kanssa useampi tunti alun palojen irrottelusta valmiin tuotteen esillepanoon.
Fiilistelin valmiin sohvan kanssa, enkä osannut heti päättää keittiöön vai paremmalle puolelle. Kummin vain, molempiin se sopii niin kokonsa, kuin värinsä puolesta oikein hyvin.
Lopulta sohva päätyi paremmalle puolelle kaffepöydän viereen. Tähän mahtuisi molemmat hiiret hyvin vierekkäin, tai sitten siinä on kiva vieraspaikka valmiina. 
Molemmat siinä niin nättinä.
Tänään on lättypäivä! Herkulliset lätyt hillolla ja pannussa lämmintä kaakaota.
Paperiserviisit olen saanut valmiiksi taiteltuna kaksin kappalein. Ne ei ole aiemmin sopinut mihinkään mittasuhteiltaan, mutta lättykesteissä on aina tarvis kunnon serviisille.
Uusi tupa, valaisin on jo katossa, seinällä taulu ja rukinlavat. 
Kyllä näiden kelpaa!
TERHI

5 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Tulipa hieno. Ja osasiakin oli just yhtä paljon, kuin huonekaluissa ostohetkellä yleensäkin ;D Kyllä nyt kelpaa lettuja popsia.

Puikoillanikin kirjoitti...

Tosi hieno tuli. Eipä heti arvaisi, että joka pinna on itse liimattu.

Repolainen kirjoitti...

Wau - ensimmäisiä kuvia katsellessa mietin, että mikä puikkoteline??? Hih...

Ja ooh mitkä letut... kylä kelpaa herkutella!!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tuli kyllä upea ja aivan ihania nuo pikkuiset.

TeSa kirjoitti...

Pikkuruiset ihanuudet ovat olleet tänä vuonna käsitöideni top 1