tiistai 19. joulukuuta 2023

Kortteja vol 3

Jaksotin kortteilun useampaan eri aikaan, että saan tietyt jutut ajoissa valmiiksi. Liian pitkä viive saa vauhdin hiipumaan ja uudelleen käynnistäminen vie aikaa. 
Samalla, kun olen tehnyt, olen järjestellyt ja vienyt osan materiaalista jo omille paikoilleen. Ja tätä ravaamista on sitten riittänyt ja riittää edelleen. Keittiönpöydän täytyy olla tyhjä lähipäivinä. 
Osa korteista on tehty ihan tietoisesti valituilla kuvilla, jotka annetaan henkilökohtaisesti.


Välillä hairahdutaan sarjatuotantoon, kun on vain pakko päästä tekemään aivotonta työskentelyä. Pallotasku, eli stanssi, jolla saa mahtavia joulupalloja. 
Mitä vahvempi paperi, sen selkeämpi kuvio. Ja aina on niitä paperikkoja, jotka ei puhuttele yhtään, mutta on kuin luotuja juuri tätä mallia varten. 
Lokakuussa rustailin kynttiläkaapin hyllylevyä varten akryylimaaleilla sävyn, josta pidän niin paljon, että en halunnut heittää loppua pois, vaan maalasin valkoiset korttipohjat odottamaan inspiraatiota. 
Ahaa-elämyshän tästä tuli, kun mietin mihin laittaisin nuo pallot. Näin ne materiaalit kohtaa toisensa, täydentävät toisensa ja valmistuvat sitten joskus, kun on näiden vuoro. 
Osalle tein jo alkuvalmisteluja, että muistan mikä näiden idea oli. Se on tuo pään jatkuva kuormittaminen, kun ei aina tule heti mieleen. On kuin hullu tekijä pää täynnä ajatuksia ja valmiina on vain yksi piste keskellä työtä.
Yhtenä iltana, kyllä. Yhtenä iltana teimme yhteistyötä, kun tarvitsemme 80 pikkukorttia lisää  päikkykäyntiin. Tapaamme joulupukkina ja -muorina n.120 lasta viime vuotiseen tapaan aamupäivän aikana. Siis tänään!
Ihanaa joulun odotusta teille kaikille 💖
TERHI

5 kommenttia:

Repolainen kirjoitti...

No nyt on korttipajassa ollut vilskettä ja vilinää!!
Aivan ihana pallotasku - kyllä tuollaisella kelpaa "tehtailla! -
tekisiköhän pipapriinkin kuvioita?
Aloin juuri miettimään, että jos kokeilisi painaa kohotaskulla pipariin kuvioita....
Kypsyvätköhän uunissa tasaiseksi....

Piparintuoksuisin miettein kohden joulua - iloa päiviisi!

Puikoillanikin kirjoitti...

Ihana traditio teillä tuo päiväkotikäynti.
Hyvää joulunalusaikaa teille.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, samoin teille ❤️

Saija kirjoitti...

Mahtava määrä kortteja! Pallotasku olisi mainio laite. Tosin ei tule entisiäkään käytettyä mutta uusia olisi kiva saada!

TeSa kirjoitti...

Korttelussa on niin paljon kokeilunhalua, että lähtee helposti lapasesta tämä tekeminen. Olisi kiva, että jäisi aina pieni tarvevara, olisi ottaa heti, kun tarvii.